Rumeysa Kadak kimdir? nereli? kaç yaşında? evli mi?

Rümeysa Kadak kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Rümeysa Kadak

Rumeysa Kadak kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


{tocify} $title={Neler Okuyacaksınız!}

RÜMEYSA KADAK KİMDİR?

Rümeysa Kadak 16 Mayıs 1996 tarihinde İstanbul'un Şişli ilçesinde dünyaya gelmiştir. Aslen Malatya'lıdır. 2014 yılında İhlas Anadolu Lisesi'nden, 2018 yılında da Marmara Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünden mezun olmuş, 2019 yılı itibarıyla da SOAS Londra Üniversitesinde yüksek lisans eğitimine devam etmektedir.

2014 yılında Meridyen Derneği'ne katılan ve Meridyen Genç Koordinatörü olan Kadak, burada münazara kulübü yönetti. Meridyen Derneği'nde çalışmalarına devam ederken aynı zamanda GEA Arama Kurtarma Derneği'nde olay yerinde acil yardım çalışmalarında gönüllü olarak görev aldı, ayrıca engelliler için el yapımı eğitim materyalleri tasarladı. Aktivist kariyerinin başladığı dönemlerde yine bir başka sivil hareket olan "Organize Deliler" grubuna da 2016 yılında dahil oldu.

Rümeysa Kadak, üniversite eğitimi sırasında TRT World ve Daily Sabah'ta medya sektöründe çalıştı. Sonrasında ise Çamlıca İmam Hatip Lisesi ve Özel Çamlıca İlkokulu'nda İngilizce dersleri verdi.


18 ve 25 arası gençlerin Türkiye'de resmi olarak siyasete katılmasının yolunu açan, seçilme hakkı tanıyan referandumdan sonra Kadak, 22 yaşındayken Türkiye tarihinin en genç milletvekili oldu.

Siyasi Hayatı

Rümeysa Kadak, 2018 seçimlerinde İstanbul Milletvekili olarak seçildi ve Türkiye'nin en genç milletvekili oldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı'nda "Kâtip Üye" olarak halen görev almaktadır.

Rümeysa Kadak, 21 Mayıs 2017 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmiştir. Kadak, AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı'nda Başkan Yardımcısı olarak görevine devam etmektedir.

Rümeysa Kadak, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde, Ak Parti tarafından İstanbul 3. Bölgeden tekrar aday gösterilmiş ve 28. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili olarak seçilmiştir.

Kadak, çok iyi düzeyde İngilizce bilmektedir.

Rumeysa Kadak kiminle evli?

Rümeysa Kadak'ın henüz bekar olduğu bilinmektedir.

Rumeysa Kadak Twitter adresi


Rumeysa Kadak instagram Adresi


Rumeysa Kadak Youtube Kanalı


Rumeysa Kadak kişisel web sitesi

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski