Bekir Bozdağ kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? eşi kim?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? çocukları, biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ


Adalet Bakanı Bekir Bozdağ kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? çocukları, biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün yerine, eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın atanmasından sonra internet kullanıcıları Bekir Bozdağ'ın hayatı hakkında araştırma yapmaya başladı.


BEKİR BOZDAĞ NERELİ?

Bekir Bozdağ 1 Nisan 1965 tarihinde, Mehmet Duran ve Nuriye Bozdağ çiftinin çocukları olarak Yozgat ilinin Akmağden ilçesinde doğmuştur. İlkokul, orta öğrenim ve lise eğitimini Yozgat’ta tamamlamış, ardından Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Yüksek lisansını Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dinler Tarihi Anabilim Dalında tamamladı. Bir süre kamu görevinde bulunduktan sonra serbest avukatlık yapmaya başladı.

18 Nisan 1999 yerel yönetim seçimlerinde Fazilet Partisi'nden Akdağmadeni İlçe Belediye Başkan Adayı oldu. AK Parti'nin kurulmasıyla birlikte Yozgat'ta AK Parti İl Teşkilatı'nın kurucuları arasında yer aldı ve kurucu il yönetiminde Siyasi ve Hukukî İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. 2002 Türkiye genel seçimlerinde AK Parti Yozgat milletvekili olarak meclise girdi ve AK Parti Teşkilat Başkanlığına bağlı olarak değişik illerde İl Teşkilat Koordinatörlüğü ve 12. Bölge Teşkilat Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu.


2013-2015 ve 2015-2017 yılları arasında Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu ve Binali Yıldırım tarafından kurulan hükümetlerde Adalet Bakanlığı olarak görev almıştır.

2011-2013 ve 2017-2018 yılları arasında Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan hükümetlerde Başbakan Yardımcılığı görevini sürdürmüştür. 29 Ocak 2022 tarihinde yeniden Adalet Bakanlığı'na atanmıştır.

İlk defa 2002 Türkiye genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Yozgat milletvekili olarak meclise girmiştir. Ardından 2007 ve 2011 Türkiye genel seçimlerinde de AK Parti Yozgat milletvekili olarak meclise girmiştir. 7 Mart 2015 tarihinde Anayasa'nın 114. maddesi gereğince 7 Haziran 2015 genel seçimleri öncesi görevini müsteşar Kenan İpek'e devretmiştir.

1 Kasım 2015 genel seçimlerinde yine AK Parti Yozgat milletvekili olarak meclise girmiştir. Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan 64. Türkiye Hükümeti'nde Adalet Bakanı olarak görevlendirilmiştir. Davutoğlu'nun istifa etmesinin ardından Binali Yıldırım tarafından kurulan 65. Türkiye Hükümeti'nde Adalet Bakanlığı görevine devam etmiştir.

29 Ocak 2022 tarihinde mevcut Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün görevden affını istemesinin ardından, görevden affı kabul edilen Abdülhamit Gül'ün yerine Cumhurbaşkanlığı Kararıyla bu göreve 3. kez Bekir Bozdağ atanmıştır.

Bekir Bozdağ, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde, Ak Parti tarafından Şanlıurfa'dan aday gösterilmiş ve 28. Dönem Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili olarak seçilmiştir.

Bekir Bozdağ orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilmektedir.


Bekir Bozdağ kiminle evli?

Bekir Bozdağ, Mine Bozdağ ile evli olup, üç çocuk babasıdır.


- Sitemizde biyografisi yer alan diğer Bakanları görmek için tıklayın


Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın 15 Temmuz gecesi TBMM'de yaptığı konuşma, "Bizim yapacağımız burada ölmektir..!" Video


bekir bozdağ 15 temmuz meclis konuşması

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski