Derya Yanık kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

Derya Yanık kimdir? nereli? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Derya Yanık


Derya Yanık kimdir? nereli? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


DERYA YANIK KİMDİR?

Derya Yanık 30 Mayıs 1972 tarihinde Osmaniye ilinin Kadirli ilçesinde dünyaya gelmiştir. İlk öğrenimini aynı ilçede, lise öğrenimini Adana Anadolu Lisesi'nde tamamladı. 1995'te İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur. 1996 yılında İstanbul Barosu'nda avukatlık stajını tamamladı.


1997 yılından itibaren serbest avukatlık yapan Yanık, farklı radyo programlarında hukuk programları yapmış ve çeşitli dergilerde hukuk yazıları kaleme almıştır. 2002'de oluşturulan Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulunda yer almıştır. 2003'te Ak Parti 1. Olağan Kongresinde bir kez daha İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. Aynı sene "Genç Siyasi Liderler Programı" kapsamında İsrail'de siyasi ve sosyal incelemelerde bulunmuştur. İstanbul İl Başkanlığı Siyasi ve Hukuki İşler Birimi Hukuk Komisyonu'nun kurucu başkanlığı görevini ifa etmiştir.

2004 Türkiye yerel seçimlerinde İstanbul'dan Beyoğlu Belediyesi Başkanlığına aday adayı oldu. 2004-2014 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği görevinde bulundu. 2006'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarihinde ilk kez bir kadın meclis üyesi olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yerine vekâlet etti. Bunun yanı sıra, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hukuk Komisyonu Başkanlığı ve Ak Parti grup sözcülüğü pozisyonlarında görevlendirildi.

Halen Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) yönetim kurulu üyesi olan Yanık, insan hakları, aile hukuku, çocuk ve kadın hakları alanlarıyla ilgili birçok sivil toplum çalışmasında yer aldı. 24 Mart 2021'deki 7. Adalet ve Kalkınma Partisi Olağan Kongresi'nde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliğine seçildi.

Adalet ve Kalkınma Partisinin düzenlediği Siyaset Akademisi eğitim serileri kapsamında bir süre "Siyaset felsefesi ve siyasi metinler" dersleri verdi. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nde (MÜSİAD) danışmanlık ve eğitim sektör kurulu başkan yardımcılığı görevinde bulundu.

21 Nisan 2021'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 66. Türkiye Hükümeti'nde, Zehra Zümrüt Selçuk'un yerine, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olmuştur. 4 Haziran 2023 tarihinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevini Mahinur Özdemir Göktaş'a devretmiştir.

Derya Yanık, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde, Ak Parti tarafından Osmaniye'den aday gösterilmiş ve 28. Dönem Ak Parti Osmaniye Milletvekili olarak seçilmiştir.


Bakan Derya Yanık kiminle evli?

Derya Yanık'ın hiç evlenmediği ve çocuğu olmadığı bilinmektedir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski