Lipton kimin? yerli mi? Lipton markası hangi ülkeye ait?

Lipton kimin? yerli mi? Lipton markası hangi ülkeye ait? ne zaman kuruldu? Lipton nerede üretilmektedir? Liptonun sahibi kim? Lipton çay hangi ülkenin malı?
lipton kimin


Lipton kimin? yerli mi? Lipton markası hangi ülkeye ait? lipton nerenin malı? nerede üretiliyor? Liptonun sahibi kim? Lipton çay hangi ülkenin malı?


LİPTON KİMİN?

Lipton, Türkiye'de de satılan bir çay firmasının ismidir. Çay satan bir marka olarak günlük hayatımızda ve alışverişlerimizde market raflarında sıkça karşımıza çıkmaktadır. Bu noktada vatandaşlar, Lipton hangi ülkenin markası? sahibi kim? nerede üretiliyor? lipton ne zaman kuruldu gibi soruların cevaplarını merak etmektedir.

Lipton Hangi Ülkenin?

Lipton dünyada 110 adedin üzerinde ülkede varlığını sürdürmektedir. Lipton Birleşik Krallık ve Hollanda merkezli dünyanın en büyük yiyecek ve içecek şirketlerinden biri olan Unilever'e ait bir çay firmasıdır. Genel merkezi sadece tek bir ülkede bulunmamaktadır. Büyük Britanya, İskoçya ve Glasgow liptonun genel merkezliğini paylaşmaktadır.


Lipton 1986 yılından bu yana Türkiye pazarında faaliyet göstermektedir. Rize ilinin Pazar ilçesinde bir fabrikada üretime başlamıştır. 1994 yılında da Artvin ilinin Arhavi ilçesinde ikinci fabrikasını kurarak üretimine devam etmektedir.

LİPTON NE ZAMAN KURULDU? SAHİBİ KİM? TARİHÇESİ

Lipton 1890 yılında Glasgow, İskoçya'da kuruldu. Liptonu kuran kişi Thomas Lipton'dur. Lipton markası adını kurucusundan almaktadır.

Liptonun ürün türü çaydır. Sahibi ise Unilever olarak geçmektedir. Kuruluş yılı 1890 yılıdır. Ana şirketleri arasında Unilever ile beraber PepsiCo da yer almaktadır.

Lipton markası, Orta Doğu, Asya, Avustralya, Kuzey Amerika ve Avrupa bölgelerinde popüler bir markadır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski