Muhammet Emin Akbaşoğlu kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

Muhammet Emin Akbaşoğlu kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? mesleği ne? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Muhammet Emin Akbaşoğlu


Ak Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? mesleği ne? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


Ak Parti Meclis Grup Başkanvekili, Hukukçu Avukat Muhammet Emin Akbaşoğlu'nun hayatı hakkında merak edilenler..


MUHAMMET EMİN AKBAŞOĞLU KİMDİR?

Muhammet Emin Akbaşoğlu, 6 Ekim 1968 tarihinde İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde doğmuş olup aslen Çankırı'lıdır. Küçükköy İmam Hatip Lisesi'nin ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

27 Mart 1994 seçimlerinden sonra Gaziosmanpaşa Belediyesi'nde özel kalem müdürü ve müfettiş olarak, 2003 yılından itibaren Adlî Tıp Kurumu Başkanlığı'nda hukuk müşaviri olarak görev yaptı.


2011 yılında Adli Tıp Kurumu Başkan Yardımcılığı'na atandı. Avrupa ülkeleri ile birlikte gerçekleştirilen Geliştirilmiş Bilirkişilik Projesinde Yürütme Kurulu Üyesi olarak görev aldı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yönetimlerinde bulundu.

Muhammet Emin Akbaşoğlu 25, 26 ve 27. Dönem Çankırı Milletvekili seçildi. 26. Dönemde Anayasa Komisyonu Kâtip Üyesi olarak görev aldı.

Halen AK PARTİ Grup Başkanvekili olarak görev yapmakta olan Muhammet Emin Akbaşoğlu, İngilizce ve Arapça bilmektedir. Akbaşoğlu, evli ve iki çocuk babasıdır.

Muhammet Emin Akbaşoğlu, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde, Ak Parti tarafından Çankırı'dan aday gösterilmiş ve 28. Dönem AK Parti Çankırı Milletvekili olarak seçilmiştir.

- Sitemizde yer alan diğer hukukçu ve avukatları listelemek için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski