Prof. Dr. Mete Düren kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? eşi kim?

Prof. Dr. Mete Düren kimdir? muayenehanesi nerede? yorumları, aslen nerelidir? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
prof. dr. mete düren


Prof. Dr. Mete Düren kimdir? muayenehanesi nerede? yorumları, aslen nerelidir? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


Tiroid Cerrahisi konusunda Türkiye'nin en başarılı doktorlarından biri olan Profesör Doktor Mete Düren hakkında merak edilenler..

METE DÜREN KİMDİR?

Mete Düren 1963 yılında İstanbul'da doğmuş olup, baba tarafından aslen İzmir'lidir. Orta öğrenimini 1974 -1982 yılları arasında İstanbul Alman Lisesi'nde tamamlamış, ardından 1982 yılında İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimine başlamış ve 1988 yılında mezun olmuştur.

Mete Düren, Türkiye'de modern endokrin ve tiroid cerrahisinin kurucusu ve öncüsü Prof. Dr. Erol Düren'in oğludur.

1988 yılında bu fakülteden mezun oldu ve ayni yıl fakültenin Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nda babası Prof. Dr. Erol Düren'in direktörlüğünü yaptığı cerrahi servisinde uzmanlık öğrencisi olarak çalışmaya başladı. Uzmanlık eğitimi sırasında Gölcük Askeri Hastanesi'nde kısa dönem askerlik hizmetini tamamladı.

1993 yılında genel cerrahi uzmanı oldu. 1995 yılında A.B.D. San Francisco-California Üniversitesi Mt. Zion Tip Merkezi Cerrahi Kliniğinde dünyanın sayılı endokrin cerrahlarından Prof. Dr. Orlo Clark'ın yanında endokrin cerrahisi klinik araştırma bursiyeri olarak çalıştı.


1997 yılında Genel Cerrahi Doçenti, 2003 yılında Genel Cerrahi Profesörü oldu.

1988 - 2014 yılları arasında l.Ü. Cerrahpaşa Tip Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Endokrin Cerrahi Servisinde görev yaptı. 2008-2010 yılları arasında Endokrin Cerrahisi Derneği Başkanı olarak görev yaptı.

Prof. Dr. Mete Düren 2010-2016 yılları arasında görev yapmak üzere Uluslararası Endokrin Cerrahlar Derneği Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmiş, 2016 Avrupa Endokrin Cerrahi Derneği Kongresi Eşbaşkanlığına seçilmiştir.

Prof Dr Mete Düren, üye olarak 2016-2020 yılları arasında görev yapmak üzere UEFA Sağlık Komitesi' ne seçilmiştir.

Mete Düren sıkı bir Beşiktaş taraftarı ve aynı zamanda BJK Kongre Üyesidir.

Mete Düren kiminle evli? çocukları kim?

Prof. Dr. Mete Düren, Psikiyatrist Rahşan Düren ile evli olup, çiftin Şaran Düren isminde bir kızları ve Metecan Düren isminde bir erkek çocukları bulunmaktadır.

Prof Dr Mete Düren ve eşi Psikiyatrist Rahşan Düren
Prof Dr Mete Düren ve eşi Psikiyatrist Rahşan Düren

Psikiyatrist Dr. Rahşan Düren kimdir?

Dr. Rahşan Düren 1975’te Flensburg, Almanya'da doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Almanya, İsviçre ve İtalya'da tamamlamasının ardından Köln Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olmuştur. RWTH Aachen'da Sanat Tarihi, Felsefe ve Siyaset Bilimi eğitimi görmüştür. Uzmanlığını Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Yetişkin Psikiyatrisi dalında yapmıştır.

Prof. Dr. Mete Düren Muayeneyanesi nerede? adresi telefonu yol tarifi

Adres: Vişnezade Mahallesi, Akaretler Süleyman Seba Cad. Fırat Apt. No:58 D:4, 34353 Beşiktaş/İstanbul
Telefon: 02122596668


- Sitemizde yer alan diğer Tıp Hekimlerini listelemek için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski