Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy kimdir? nereli?

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy kim? kimdir? aslen nerelidir? eşi kim? hangi otelin nerenin sahibi otelleri serveti kardeşi, biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Mehmet Nuri Ersoy


Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy kim? kimdir? aslen nerelidir? eşi kim? hangi otelin nerenin sahibi otelleri serveti kardeşi, biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


MEHMET NURİ ERSOY KİMDİR?

Mehmet Nuri Ersoy 1968 yılında İstanbul'da doğmuştur. Babası tüccar  Ali Haydar Ersoy'dur. Baba tarafından aslen memleketi Antalya İbradı ilçesidir. Orta öğrenimini İstanbul'daki Özel Alman Lisesi'nde tamamlamış, ardından İstanbul Üniversitesi'nde İngilizce İşletme bölümünü bitirmiştir.

1991 yılında ikiz kardeşi Ali Murat Ersoy ile birlikte ETS "Ersoy Turistik Servisleri" adlı turizm firmasını kurdu. 1999 yılında "Voyage Hotels Group", 2001 yılında "Didim Tur" ve 2004 yılında "Atlasjet" olarak bilinen havayolu şirketi "AtlasGlobal"'i 2004 yılında şirket gruplarına kattı. "ETSTUR" ve "MaxxRoyal" otellerinin sahibidir.

Mehmet Nuri Ersoy, 9 Temmuz 2018 tarihinde Bakanlık görevine başlamasıyla birlikte, şirketindeki bütün görev ve unvanlarını devretmiştir.


10 Temmuz 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı görevine atanan Mehmet Nuri Ersoy 10 Temmuz 2018 tarihinden beri Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev yapmaktadır.

14-28 Mayıs 2023 seçimlerinden zaferle çıkan Cumhur İttifakı lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni kabinenin üyelerini 3 Haziran 2023 tarihinde açıkladı. Bakanların bir çoğu değişmesine rağmen Mehmet Nuri Ersoy yeniden Kültür ve Turizm Bakanı oldu.

Mehmet Nuri Ersoy eşi Pervin Ersoy
Mehmet Nuri Ersoy ve eşi Pervin Ersoy

Mehmet Nuri Ersoy kiminle evli?

Mehmet Nuri Ersoy, eski manken ve sunucu Pervin Ersoy'la evli olup, çiftin iki çocukları vardır. Büyük oğullarının ismi Mehmet Reşat Ersoy, küçük oğullarının adı Aslan Can Ersoy'dur.

- Sitemizde biyografisi yer alan diğer Bakanları görmek için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski