Gazeteci Nevşin Mengü kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? evli mi?

Nevşin Mengü kimdir? aslen nerelidir? memleketi neresi? kimin kızı? burcu ne? boyu kaç? babası kim? evli mi? eşi kim? Nevşin Mengü'nün biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Nevşin Mengü


Gazeteci Nevşin Mengü kimdir? aslen nerelidir? memleketi neresi? kimin kızı? burcu ne? boyu kaç? babası kim? evli mi? eşi kim? Nevşin Mengü'nün biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


GAZETECİ NEVŞİN MENGÜ NERELİ?

Gazeteci Nevşin Mengü 2 Mayıs 1982 tarihinde avukat Şahin Mengü ve Ev hanımı Figen mengü'nün iki çocuğundan biri olarak Ankara'da dünyaya gelmiştir. Baba tarafından aslen Kastamonu İnebolu'ludur. Nevşin Mengü'nün babası gibi avukatlık yapan Burak Mengü isminde bir de erkek kardeşi vardır.

Nevşin Mengü, 1.68 m. boyunda, 54 kilo ve Boğa burcudur.

Nevşin Mengü İlköğrenimini Ankara'da, ortaöğrenimini Ted Ankara Koleji'nde, lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde tamamlamış, yüksek lisans eğitimini ise Galatasaray Üniversitesi'nde "Türkiye üzerine toplumsal incelemeler" başlıklı teziyle tamamlamıştır.


Televizyonculuk kariyerine 2005 yılında Kanaltürk televizyonunda başlamış ve bu kanalda "Kadınlar Kulübü" adlı programı sunmuştur. Bir yıl sonra Habertürk'te muhabirliğe başlamış, ardından gelen Tahran muhabirliği teklifi üzerine bu kanaldaki görevini bırakarak 1,5 yıl One Ajans'ın Tahran temsilciliğini yapmıştır.

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu'na prodüksiyon ve iletişim hizmetleri sağlayan One Ajans'ta bir süre görev alan sunucu, altı ay Hürriyet gazetesinde de çalıştı. CNN Türk kanalında editörlük ve sunuculuk yaptı. Temmuz 2011'de mensubu bulunduğu medya grubu Doğan Yayın Holding'in bünyesindeki Kanal D'nin ana haber sunucusu Mehmet Ali Birand'ın sağlık sorunları nedeniyle yayına çıkamaması sonucu aynı gün içinde iki farklı televizyon kanalında ana haber bülteni sundu.

31 Ekim 2017 tarihinde BirGün gazetesinde yazmaya başladı. DW Türkçe YouTube kanalında her salı 21:00'de Bire Bir programını sunmaya başladı. 30 Kasım 2020'de tekrar yayına başlayıp 25 Aralık 2020'de kapanan İstanbul merkezli Olay TV'de Ana Haber Bülteni'ni sundu. 14 Temmuz 2020 tarihinden itibaren YouTube'da Bugün Ne Oldu? başlığıyla günlük haber sunmaktadır. 2021'de FOX'ta başlayan Orta Sayfa adlı programda yer almaktadır.

- Sitemizde biyografisi yer alan diğer Gazetecileri görmek için tıklayın..


Nevşin Mengü Özel Yaşamı

Nevşin Mengü, Politikacı (23. dönem CHP Manisa milletvekili) Şahin Mengü'nün kızıdır. "Özgürlüklere bakış açısı" ve "kimlikleri tanıma" anlamında liberal olduğunu dile getirmiştir. Bir röportajında çocukluğundan beri vegan olduğunu söylemiştir.

Nevşin Mengü kiminle evli mi?

Gazeteci ve Sunucu Nevşin Mengü'nün henüz bekar olduğu bilinmektedir.

Nevşin Mengü kitapları

  • İnsanın Düşünmekten Canı Yanar mı?
  • Herkes İstediği Gibi Yaşasın (Büşra Cebeci ile birlikte)

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski