Prof. Dr. Oytun Erbaş kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? evli mi? eşi kim?

Doç. Dr. Oytun Erbaş kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? mesleği uzmanlık alanı ne? nereden mezun? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Doç Dr Oytun Erbaş


Prof. Dr. Oytun Erbaş kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? mesleği uzmanlık alanı ne? nereden mezun? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


Covid-19 salgınının başladığı günlerde yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Prof. Dr. Oytun Erbaş'ın hayatı hakkında merak edilenler.

PROF. DR. OYTUN ERBAŞ KİMDİR?

Oytun Erbaş, 15 Kasım 1978 tarihinde İzmir'de dünyaya gelmiştir. İlk, orta, lise eğitimini İzmir'in Ödemiş İlçesinde tamamlamıştır. 2001 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden dönem ikincisi olarak mezun olmuş, Tıpta Uzmanlık Sınavı TUS'ta 7 kez ilk 10'a girerek derece yapmıştır.

İç Hastalıkları, Radyoloji, Fizyoloji ve Deneysel Tıp, Sinirbilim (Neuroscience) Anabilim Dallarında, Araştırma Görevlisi (2001-2012) olarak çalışmış, Kasım 2012 tarihinde Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde Fizyoloji ve Deneysel Tıp alanında uzman olmuştur.


Mayıs 2013 ile Aralık 2014 tarihleri arasında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Yardımcı Doçent olarak çalışmış, Ocak 2015 tarihinden itibaren Demiroğlu Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde çalışmaktadır. Demiroğlu Bilim Üniversitesi'ne ait Gebze'de bulunan "DENEYSEL TIP ENSTITÜSÜ" 'nün (İn-Vitro ve İn-Vivo Lab) Kurucusu ve Yöneticisidir.

Oytun Erbaş; 2018 yılının Mayıs ayında Fizyoloji ve Deneysel Tıp alanında Doçent Dr. ünvanı almıştır.

Oksitosin ve Nöroproteksiyon konusunda Uluslararası alanda söz sahibidir. Otizm tedavisinde yeni tedavi ajanlarını literatüre katmıştır. İnflamasyon ve davranış, diyabet, metabolik sendrom diğer çalışma alanlarıdır. Amerika Birleşik Devletleri Illinois eyaletinde "EXPERIMENTAL MEDICINE" ve Türkiye'de "CEPHALINK" adlı laboratuvarların kurucusudur.

Yaptığı deneysel çalışmalarla, 2003 yılında Uluslararası Otolojik Cerrahi Derneği'nden Kulak Burun Boğaz Hastalıkları dalında "Politzer Ödülü" ve yine aynı yıl Avrupa Ortopedi ve Travmatoloji Derneği'nden "Jacques Duparc Ödülü’"(2013) almıştır. Ayrıca ulusal kongrelerden onlarca en iyi proje ve en iyi sözlü bildiri ödülleri kazanmıştır.

Uluslararası indesklerde (SCI ve SCI-E) dizinlenen dergilerde 100'den fazla bilimsel makalesi yayınlanmıştır. İstanbul Bilim University Florence Nightingale Journal of Medicine ve İstanbul Bilim University Florence Nightingale Journal of Transplantation ve kendisine ait Journal of Experimental and Basic Medical Sciences dergilerinin editörüdür.

Temel amacı Psikiyatrik ve Nörolojik hastalıklar (Özellikle Otizm) için bu topraklardan (Türkiye) bilim üretilmesine çalışmaktır.

Oytun Erbaş; İyi (C1) derecede İngilizce bilmektedir.

Oytun Erbaş kiminle evli?

Prof. Dr. Oytun Erbaş'ın henüz bekar olduğu bilinmektedir.

- Sitemizde yer alan diğer Tıp Hekimlerini listelemek için tıklayın..

Prof. Dr. Oytun Erbaş, corona virüsünden korunma yolları. 05/03/2020

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski