Ramazan ne zaman başlıyor? 2024 Ramazan başlangıcı hangi gün?

Ramazan ne zaman başlıyor? ramazan başlangıcı 2024 Ramazan bayramı hangi gün? ilk oruç ne zaman, ilk sahura hangi gün? Ramazan bayramı ne zaman? 2024 Kadir gecesi ne zaman?
Ramazan ne zaman?


Ramazan ne zaman başlıyor? ramazan başlangıcı 2024 Ramazan bayramı hangi gün? ilk oruç ne zaman, ilk sahura hangi gün? Ramazan bayramı ne zaman? 2024 Kadir gecesi ne zaman?


11 ayın sultanı olan Ramazan'ı karşılaşmaya hazırlanan müslüman dünyasında ramazan ayının yaklaşmasıyla tatlı bir telaş ve heyecan başladı. Bu bağlamda vatandaşlar, 2024 oruç ne zaman başlıyor? ilk oruç günü ne zaman? ilk sahur ne zaman? gibi soruların yanıtlarını araştırıyor..


Küslerin barıştığı, sofraların bereketlendiği ve ailelerin iftar masalarında bir araya geldiği Ramazan ayı İslam Alemi tarafından heyecanla bekleniyor.

Ramazan ayında okunacak dualar ve çekilecek tesbihler başlıklı yazımıza da göz atabilirsiniz.

Bereketin çok fazla arttığı bir ay olan Ramazan'dan sonra tüm Müslümanlar, bayrama ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor. Kalpten edilen tüm duaların kabul olduğu ramazan ayının ne zaman başlayacağını merak edenler ise şimdiden araştırma yapmaya başladı.

2024 İLK ORUÇ NE ZAMAN?

2024 yılında, Ramazan ayının ilk günü 11 Mart 2023 Perşembe gününe denk geliyor. İlk oruca ise 10 Mart Pazar'ı, 11 Mart Pazartesi'ye bağlayan gece kalkılacak.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Ramazan Bayramı Arefe günü 9 Nisan 2023 Salı,
Ramazan Bayramının 1. günü 10 Nisan Çarşamba,
Ramazan Bayramının 2. günü 11 Nisan Perşembe,
Ramazan Bayramının 3. günü ise 12 Nisan Cuma günüdür.

KADİR GECESİ NE ZAMAN 2024

Kadir Gecesi, 2024 yılında 5 Nisan 2024 Cuma günü idrak edilecek. 5 Nisan akşamı teravih namazının ardından başlayıp, gecenin geç saatlerine kadar devam edecektir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski