ya-Rafi esmasının anlamı, zikir sayısı, faydaları ve faziletleri

Allah'ın 99 ism-i şerifi Esma-ül Hüsnasından olan Ya RAFİ esması ne demek, anlamı, zikri, fazileti nedir? er Rafi faydaları sırları, ya Rafi zikri faziletleri, Er Rafi Ebced değeri, zikir adedi ve günü nedir?
ya Rafi


Allah'ın 99 ism-i şerifi Esma-ül Hüsnasından olan Ya RAFİ esması ne demek, anlamı, zikri, fazileti nedir? er Rafi faydaları sırları, ya Rafi zikri faziletleri, Er Rafi Ebced değeri, zikir adedi ve günü nedir?


er-rafi ismi nasıl zikredilir Ya Rafi okuyanlarin Yorumları Ya Rafi enerjisi Ya Rafi Fazileti ve sırları Ya Rafi çekenler Ya Rafi zikir sayısı Ya Rafi ebced değeri Ya Rafi ya vedud fazileti Ya Rafi ne icin okunur? Rafi anlamı ne demek?

Er-Rafi Anlamı

Rafi ism-i şerifinin anlamı; Dilediğini yükselten, kıymetlendiren, dereceler ve şeref verip yükselten, dilediğinin makam ve mertebelerini arttıran, dostlarını yücelten; dilediğini aziz kılan.

Dilediğini aşağıya indiren, zelil eden Cenab-ı Allah, "Er-Rafi" ism-i şerifi ile dilediğini de yükseltir ve aziz eder. Allah (c.c) Bir padişahı köle yapabileceği gibi, bir köleyi de sultanlık tahtına çıkarabilir.

Dilediğini yücelten, yukarı kaldıran, zilletten izzete çıkaran, makam ve mertebelerini yükselten, dereceleri artıran anlamına gelmektedir.

Esmaül Hüsna isimlerinden El Mukaddim ism-i şerifi ile benzer anlamları taşıyan Rafi esması, zillettten izzete terfi ettiren, yükselten, düşeni kaldıran, dereceleri artıran anlamındadır.


Er-Rafi esmasının zikir sayısı ve ebced değeri

er-Rafi isminin zikir adedi 351 adettir.
Zikir saati Güneş, günü Pazar'dır.
Yâ Râfi’ Arapça Yazılışı: يَا رَافِعُ
Ya Rafi Zikir saati: Güneş (Sabah erken ve ikindi sonrası)

Er Râfi isminin Sırları, Faziletleri ve Faydaları:

  • Her gün 1251 kere "Ya Râfi, Ya Bâsit celle celâlühû" zikrine devam eden kimsenin ilmi ve malı artar.
  • Her gün 5 vakit namazdan sonra 351 kere "Ya Râfi celle celâlühû" zikrine devam edenin rızkı ve malı artar, maddi işleri açılır, mesleğinde ve işinde ilerler.
  • Er- Râfi esmasının önemli bir tesir gücü vardır. Dünya ve ahiret derecelerini yükseltmek isteyenler, halk arasında sevilip sayılmak, şeref ve itibar görmek ve yücelmek, Allah tarafından sevilmek isteyenler bu mübarek ismin etkisiyle istediklerine ulaşabilirler.
  • Er-Râfi ism-i şerifi, maddi ve manevi olarak derecelerin ve rütbenin yükselmesi ve rızkın artması için her gün 351 kere okunur.
  • Pazartesi veya Cuma geceleri akşam namazından sonra 440 kere "Ya Râfi" ism-i şerifini okuyan halk arasında heybetli ve güçlü olur.
  • Sabah namazından sonra 351 kere "Ya Râfi celle celâlühû" zikrine devam eden kimsenin maddi ve manevi dereceleri artar.
  • Er-Râfi esmasının zikrine devam edip vird edinen kimsenin gam, kasavet ve kederi kalkar.
  • Zulmünden korkulan bir kimsenin yanına girilmezden önce "70 kere Ya Râfi" ism-i şerifini okuyan kimse, o zalimin zulmünden emin olur.
  • Gece yarısı 351 defa Ya Râfi ism-i şerifini okuyan kimse, gönül rahatlığına ulaşır. Maddi işlerinde kolaylık görür. Rızkı ve malı artar, zenginleşir. Meşru isteklerine kavuşur.
  • Her türlü işte başarılı olmak, makam ve mevkide yükselmek isteyenler, şeref ve itibar sahibi için Er-Râfi esmasının zikrine devam edilmelidir.
  • Er-Râfi Esması özellikle işinde yükselmek ve iş bulmak isteyenlerin çokça okuması gereken bir esmadır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski