Bergen filmi konusu, oyuncuları, Bergen'in hayat hikayesi

Bergen kimdir? Bergen filmi konusu nedir? ne anlatıyor? bergen Fragman izle Bergen'in hayat hikayesi, Bergen filmi Oyuncuları kimler? film kaç saat sürüyor? Bergen ne zaman öldü? kocası kimdir?
Bergen

Bergen kimdir? Bergen filmi konusu nedir? ne anlatıyor? bergen Fragman izle Bergen'in hayat hikayesi, Bergen filmi Oyuncuları kimler? film kaç saat sürüyor? Bergen ne zaman öldü? kocası kimdir?


Bergen filmi aşık olduğu adam tarafından yüzüne kezzap atıldıktan sonra öldürülen arabesk müziğin ünlü ismi Belgin Sarılmışer'in yaşadıklarını anlatan Bergen filmi sinema izleyicisi ile buluştu.

BERGEN FİLMİ KONUSU NEDİR?

"Acıların Kadını" olarak anılan ve önce yüzüne kezzap atılan ve sonrasında da eşi tarafından acımasızca öldürülen Bergen'in acı dolu hayatı filmde beyaz perdeye aktarılmaktadır.

BERGEN FİLMİ NE ZAMAN VİZYONA GİRDİ?

Bergen filmi 4 Mart 2022 Cuma günü tarihinde vizyona girmiştir.

BERGEN FİLMİ OYUNCULARI KİMLER?

Önce yüzüne kezzap atılan, ardından da öldürülen Bergen'in acı dolu hayatının konu alındığı filmde Bergen'i Farah Zeynep Abdullah canlandırmaktadır.

Farah Zeynep Abdullah, Erdal Beşikçioğlu ve Tilbe Saran'ın başrolleri paylaştığı filmde, aynı zamanda Ali Seçkiner Alıcı, Nergis Öztürk, Şebnem Sönmez, Ahmet Kayakesen, Nurcan Eren, Suzan Kardeş ve Arif Pişkin gibi ünlü oyuncular yer alıyor.


BERGEN FİLMİ KAÇ SAAT SÜRÜYOR?

"Acıların Kadını" olarak anılan ve önce yüzüne kezzap atılan ve sonrasında öldürülen Bergen'in hayatnı anlatan, izleyenleri gözyaşlarına boğan Bergen filmi 2 saat 25 dakika sürmektedir.

BERGEN KİMDİR?

Bergen 16 Temmuz 1960'da Mersin'de dünyaya gelmiştir. Bergen'in asıl adı Belgin Sarılmışer'dir. Henüz 6 yaşındayken, annesi Sebahat Çakır ile babasının boşanması sonucunda 1966 yılında annesiyle Ankara'ya yerleşmiştir. Yenimahalle Yunus Emre İlkokulu'ndan sonra Ankara Devlet Konservatuarı Piyano Bölümüne girmiş ama maddi sıkıntılar dolayısıyla okuldan ayrılıp, yaşını da büyülterek bir süre PTT'de çalışmıştır.

BERGEN NE DEMEK?

Sahne ismini, Norveç'in "Bergen" şehrinden etkilendiği için Bergen olarak belirleyen sanatçı, geride unutulmaz şarkılar bırakmıştır.

1977 yılında eğlenmek için gittiği gece kulübünde arkadaşlarının ısrarıyla sahneye çıkarak "Batsın Bu Dünya" adlı şarkıyı seslendirmiş ve kulübün sahibi İlhan Feyman'dan sahne teklifi alarak sahnelere ilk adımını atmıştır. Feyman Gece Kulübü'nde Grup Lokomotif orkestrası ile beraber Türk Sanat Müziği, Türk Hafif Müziği ve dönemin modası olan arajmanlardan oluşan repertuarlarla sahne almıştır.

Ankara'dan sonra iş için Adana'ya giden Bergen, burada Halis Serbest'le tanışmış ve bir yıl sonra da evlenmiştir. 1982 yılında Atlas Plak'tan ilk longplayı olan "Şikâyetim Var"'ı çıkardı. Sanat yaşamındaki çıkışı devam ederken kocasının kendisine uyguladığı şiddete dayanamayan Bergen, birçok kez eşinden kaçmıştır.

Ekim 1982'de İzmir'de çalışırken kocasının azmettirmesiyle yüzüne kezzap atılmış, bu saldırıda tek gözünü kaybetmiş ve vücudunun büyük bir kısmı yanmıştır. Tedavisi sonrası Kibariye'yi meşhur eden "Kimbilir" şarkısının bestecisi Cengiz Özşeker tarafından ikna edilip tekrar sahneye çıkmıştır.

İstanbul müzik piyasasındaki ilk profesyonel longplayi olan "İnsan Severse"'yi Burhan Bayar'ın müzik yönetmenliğinde çıkaran sanatçı 1986 yılının sonlarına doğru yaptığı "Acıların Kadını" ile şöhrete kavuşmuştur.

Plak şirketi tarafından Nisan 1987'de "1986 yılı Albümü En Çok Satan Arabesk Kadın Sanatçı" unvanıyla Altın Plak ve Altın Kaset'le ödüllendirilmiştir.

Aynı yıl Ülkü Erakalın'ın senaryosu ve yönetmenliğiyle "Acıların Kadını" filminde Yalçın Gülhan, Asuman Arsan ve Meral Niron'la kamera karşısına geçerek büyük bir hayran kitlesi oluşan Bergen, konser için gittiği Adana'da uğradığı bıçaklı saldırıdan son anda kurtulmuştur.

Bir dönem sanatçı, büyük ustalar Selami Şahin, Özer Şenay ve Cengiz Tekin'in yönetmenliklerinde sırasıyla "Onu da Yak Tanrım", "Sevgimin Bedeli" ve "İstemiyorum" albümlerini çıkarmıştır.

Nisan 1989'da kocası Halis Serbest'ten resmen boşanan Bergen, Haziran 1989'da sahnelere dönüşünü, hayattayken son albümü olan "Yıllar Affetmez"'i yapmıştır.

BERGEN KAÇ YAŞINDA NE ZAMAN ÖLDÜ? MEZARI NEREDE?

Yoğun bir ilgiyle karşılanan albümün tanıtım turnelerine başlayan Bergen, henüz 30 yaşındayken, 14 Ağustos 1989'u 15 Ağustos'a bağlayan gece Adana Pozantı'da boşandığı eşi Halis Serbes tarafından kurşunlanarak öldürülmüştür. Sanatçının cenazesi memleketi Mersin'de defnedilmiştir.

Yurt içinde ve dışında konserler veren sanatçı, kısa ömrüne 5 longplay, 11 kaset, 129 şarkı ve bir film sığdırmayı başardı. Farklı ve güçlü sesiyle arabesk dünyasında iz bırakan Bergen'in vefatının ardından, 1990'da "Giden Gençliğim" albümü yayınlandı ve albüm ilk çıktığı gün tükenmiştir.

Pek çok arabesk ve nostalji konseptli albümlerin yanı sıra Bergen'in şarkıları Ceylan Ertem, Ebru Yaşar, Emrah, Funda Arar, Muazzez Ersoy ve Işın Karaca tarafından da yorumlanmıştır.

BERGEN FRAGMAN


Bergen'in albümleri:

  • 1982 - Şikayetim Var LP (1986'da MC olarak yeniden basıldı.)
  • 1983 - Kardeşiz Kader LP (1985 ve 1990'de MC olarak yeniden basıldı.)
  • 1985 - İnsan Severse LP, MC (1999'da CD olarak yeniden basıldı.)
  • 1986 - Acıların Kadını LP, MC (1999'da CD olarak yeniden basıldı.)
  • 1987 - Onu da Yak Tanrım LP, MC (1999'da CD olarak yeniden basıldı.)
  • 1988 - Sevgimin Bedeli MC (1999'da CD olarak yeniden basıldı.)
  • 1988 - İstemiyorum LP, MC (1999'da CD olarak yeniden basıldı.)
  • 1989 - Yıllar Affetmez (Aslen son albümü) MC (1999'da CD olarak yeniden basıldı.)
  • 1990 - Giden Gençliğim MC (1999'da CD olarak yeniden basıldı.)
  • 1990 - Garibin Çilesi Mezarda Biter MC (1999'da CD olarak yeniden basıldı.)
  • 1991 - Son Ağlayışım MC, CD

BERGEN'İN KATİLİ HALİS SERBEST KİMDİR?

Halis Serbest "Sen Affetsen Ben Affetmem" ve "Acıların kadını" gibi şarkılarla bir döneme damga vuran ünlü arabesk şarkıcısı Bergen'in kocasıydı. Halis Serbest İzmir'de konser verdiği sırada Bergen'in yüzüne kezzap attırmıştır. Bu nedenle Bergen'in bir gözünü kaybetmesine neden olan Serbes, 14 Ağustos 1989 tarihinde Bergen'i Adana'da sıktığı 6 kurşunla öldürmüştür.

Sitemizde bulunan diğer film-dizileri listelemek için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski