Dr. Mehmet Perinçek kimdir? nereli? kaç yaşında? eşi kim?

Dr. Mehmet Perinçek kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? kimin oğlu babası kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Dr. Mehmet Perinçek


Dr. Mehmet Perinçek kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? kimin oğlu babası kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


Son günlerde çeşitli haber programlarında yaptığı yorumlarla dikkat çeken, Siyaset Bilimci, Tarihçi ve Araştırma Görevlisi Dr. Mehmet Perinçek'in hayatı vatandaşlar tarafından merak edilmektedir. Tam da bu noktada internet kullanıcıları Mehmet Perinçek kim? Mehmet Perinçek babası kimdir? Mehmet Perinçek ne iş yapar? Mehmet Perinçek kaç doğumlu? Mehmet Perinçek Doğu Perinçek gibi sorgulamalar yapmaktadır.


DR. MEHMET PERİNÇEK KİMDİR?

Dr. Mehmet Perinçek 19 Eylül 1978 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Başak burcudur. Baba tarafından aslen Erzincan'lıdır. Asıl tam adı Mehmet Bora Perinçek'tir. 

Mehmet Perinçek Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in oğludur. Faik Reşit Unat İlkokulu'nu, ardından Cağaloğlu Anadolu Lisesi'ni bitirmiştir.

Burs alarak Rusya Federasyonu'nda Nijni Novgorod'da 35 No.lu lisede okumuş ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde mezun olmuş, İstanbul Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Enstitusü'nde araştırma görevlisi olarak görev yapmıştır.

2005-2006 öğretim yılında Moskova Uluslararası İlişkiler Devlet Enstitüsü'nde, 2010-2011 öğretim yılında Moskova Devlet Üniversitesi Asya ve Afrika Ülkeleri Enstitüsü'nde misafir araştırma görevlisi olarak çalışmıştır.


2007-2008 yıllarında T.C. Dişişleri Bakanlığı'nın projesi çerçevesinde Rusya Federasyonu devlet arşivlerinde araştırmalar yapmış, 15 yıla aşkın süredir Rus-Sovyet devlet arşivlerinde "Türk-Sovyet İlişkileri" ve "Ermeni Meselesi" üzerine araştırmalar yapmaktadır. Bu konular üzerine birçok makalesi ve kitapları yayımlanmıştır. Sovyet Arşiv Belgelerinin Işığında Türk-Sovyet Askeri İlişkileri: Doğu Cephesi (1919-1922) başlıklı doktora tezi yazmıştır.

Yabancı dilde, Rusça, Almanca, Farsça ve Azerbaycan Türkçesi olarak beş kitabı vardır. Ayrıca güncel Türk dış politikası üzerine çalışmalar yapmakta, bu konular üzerine sempozyumlarda ve uluslararası konferanslarda tebliğler sunmuştur.

Türkiye'de ve yurtdışında konferanslar vermiş, TRT'de, özel ve yabancı televizyonlarda birçok programa katılmıştır. Rusça'dan Türkçe'ye çevirdiği kitap ve şiir yayımları da bulunan Dr. Mehmet Perinçek, Rusça, Almanca, İngilizce ve Osmanlıca bilmektedir.

Dr. Mehmet Perinçek kiminle evli?

Mehmet Perinçek 2017 yılında Ressam Ece Kırbaş'la hayatını birleştirmiştir.

Mehmet Perinçek Twitter

Sosyal medyayı da aktif kullanan Dr. Mehmet Perinçek'in Twitter'da 50 bini aşkın takipçisi vardır. Twitter hesabına @MehmetPerincek adresinden ulaşabilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski