Oyuncu Hazal Kaya kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

Oyuncu Hazal Kaya kimdir? aslen nerelidir? kaç doğumlu kaç yaşında? filmleri, dizileri, boyu kilosu burcu ne? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Oyuncu Hazal Kaya


Oyuncu Hazal Kaya kimdir? aslen nerelidir? kaç doğumlu kaç yaşında? filmleri, dizileri, boyu kilosu burcu ne? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.

Oyuncu Hazal Kaya hakkında internet arama motorlarında; Hazal Kaya aslen nereli? Hazal Kaya bölüm başına ne kadar alıyor? Hazal Kaya ne zaman evlendi? Hazal Kaya kimdir babası kimdir? gibi sorgulamalar yapılmaktadır. İşte oyuncu Hazal Kaya hakkında merak edilenler..

HAZAL KAYA KİMDİR?

Oyuncu Hazal Kaya 1 Ekim 1990 tarihinde Gaziantep'li bir ailenin kızları olarak Konya'da dünyaya gelmiştir. İlkokulu Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu'nda, liseyi İstanbul İtalyan Lisesi'nde bitirmiştir. İstanbul Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi, Performans bölümüne 2009 yılında girmiştir. Annesi ve babası avukat olan Kaya, İstanbul'un Fatih ilçesinin Balat semtinde büyümüştür.

Oyuncu Hazal Kaya 1.58 m. boyunda, 49 kilo ve Terazi burcudur.

1997 yılında anne ve babası ayrıldıktan sonra annesiyle yaşamaya başlamış, sanatın çeşitli alanlarıyla küçük yaşlarda ilgilenmeye başlamış ve 4.5 yaşında keman, 7 yaşında bale dersleri almaya başlamıştır. Lisede, okulun tiyatro kolunda ve korosunda olan Hazal Kaya lise devam ederken katalog çekimlerine ve bazı ajanslara da başvuruda bulunmuştur.

Lisede eğitim hayatına devam ederken Cola Turka'nın reklam yüzü olmuştur. 2006 yılında "Acemi Cadı" dizisinde 46. bölümde konuk oyuncu olarak Pelin karakterini canlandırmıştır. 2007 yılında lise 2. sınıftayken ilk kez "Genco" adlı televizyon dizisinde başrol oynamıştır. 2008-2010 yılları arasında Kanal D'de yayınlanan, Halit Ziya Uşaklıgil'in aynı isimli romanından uyarlanan "Aşk-ı Memnu" dizisinde Nihal Ziyagil'i canlandırmıştır.


İlk oynadığı film ise 2011 yılında gösterime giren Selçuk Aydemir'in yapımını üstlendiği "Çalgı Çengi" filmidir. Aynı zamanda Ekol Drama'da Ayla Algan'dan ders almıştır. Sonra da Ümit Çırak Modern Oyunculuk Teknikleri Atölyesi'nde Ümit Çırak'tan eğitim almıştır.

14 Ocak 2011 tarihinde Show TV'de yayına başlayan "Adını Feriha Koydum" dizisinde Feriha Yılmaz Sarrafoğlu karakterini canlandırmış, aynı yıl içinde "Ay Büyürken Uyuyamam" filminde Hülya karakterini ve "Bu Son Olsun" filminde de Lale karakterini canlandırmıştır.

2012 yılında annesi Ayşegül Kaya ile birlikte Bingo reklamları için kamera karşısına geçmişlerdir. Adını Feriha Koydum dizisinin 2. sezon finalinde diziden ayrılmak zorunda kalan Hazal, atv'de yayınlanan "Son Yaz-Balkanlar 1912" 'de Emine karakterini canlandırmıştır. 2013 yılında Kanal D'de yayınlanan "A.Ş.K." adlı dizide tenis hocası Azra Özak karakterini canlandırmıştır. 3. Roma Türk Film Festivali'nde sunuculuk yapmıştır. 2014 yılında ise yönetmenliğini Onur Ünlü'nün yaptığı "İtirazım Var" filminde Zeynep Bulut karakterini canlandırmıştır.

Birçok kategoride 2014'ün en önemli isimlerini seçen ichaps'te sanatçılar kategorisinde uluslararası mükemmellik madalyası alarak "dünyanın en etkili isimleri" arasında yer almıştır. 2015 yılında TV8'de yayınlanan "Maral: En Güzel Hikayem" dizisinde Maral Erdem karakterini canlandırmıştır. Türk dizilerini yayınlayan ve Türk magazin dünyası ile ilgili özel programlar yayınlayan Birleşik Arap Emirlikleri merkezli MBC kanallarında yapılan anketin sonuçlarına göre en fazla beğenilen Türk kadın sanatçılar anketinde 4. sırada yer almıştır. Aynı zamanda 4 kıtada 35 farklı ülkeden bulunan, 2010 Ağustos-2015 Ağustos dönemini kapsayan resmi açıklamaları derlenen araştırmaya göre de en popüler 10 kadın oyuncu listesinde 6. sırada yer almıştır. "Lebanon Awards 2015" ödülünü kazanan tek Türk sanatçıdır. Yine Mayıs 2011 - Mayıs 2016 arasında, 4 kıta ve 35 farklı ülkeden elde edilen reyting sonuçlarına göre düzenlenen en popüler 10 kadın oyuncu listesinde 6. sırada yer almıştır. Mayıs 2016 itibaren listede 6. sıradan 5. sıraya yükselmiştir. Amerika merkezli internet sitesi "Top Beauty World" 2016'nın En Güzel 100 Kadını listesine giren 5 Türk oyuncudan biridir.

35. İstanbul Film Festivali'nde "Ulusal Kısa Film Yarışması" dalında jüri üyeliği yapmıştır. 2017-2019 yılları arasında FOX'ta yayınlanan "Bizim Hikaye" dizisinde Filiz Elibol Aktan karakterini canlandırmış, 2020 yılında Star TV'de yayınlanan "Menajerimi Ara" dizisine 8. bölümde konuk olmuştur.

2022 yılında Netflix dizisi "Pera Palas'ta Gece Yarısı"'nda Esra karakterini ve FOX'ta yayınlanan "Misafir" adlı dizide Gece/Güneş karakterini canlandırmıştır. Yine 2022 yılında Aslı Kızmaz'ın aynı adlı romanından uyarlanan "Benden Ne Olur?" filminde Sertab Bal karakterini canlandırmıştır. 58. Altın Portakal Film Festivali'nde "Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması" dalında jürilik yaptı.

Oyuncu Hazal Kaya, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) tarafından Türkiye'nin iyi niyet elçisi seçilmiştir.

Hazal Kaya, İngilizce, İtalyanca ve Almanca dillerini de konuşabilmektedir.

Oyuncu Hazal Kaya kiminle evli?

Hazal Kaya, oyuncu, müzisyen ve film yönetmeni Dursun Ali Atay ile evlidir. Çiftin Fikret Ali Atay adında bir çocukları vardır.

- Sitemizde biyografisi yer alan diğer Oyuncular için tıklayın..

Oyuncu Hazal Kaya'nın rol aldığı filmler

  • 2011 - Çalgı Çengi Depoya gelen genç kız Yardımcı oyuncu
  • 2011 - Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm Berna Ç. Konuk oyuncu
  • 2011 - Ay Büyürken Uyuyamam Hülya Başrol oyuncusu
  • 2012 - Bu Son Olsun Lâle Başrol oyuncusu
  • 2013 - Mavi Dalga Arzu Konuk oyuncu
  • 2014 - İtirazım Var Zeynep Bulut Başrol oyuncusu
  • 2015 - Kırık Kalpler Bankası Aslım Başrol oyuncusu
  • 2022 - Benden Ne Olur? Sertab Bal Başrol oyuncusu

Oyuncu Hazal Kaya'nın rol aldığı diziler

  • 2006 - Sıla Berrin Konuk oyuncu atv
  • 2006 - Taşların Sırrı Bengü Konuk oyuncu Star TV
  • 2006 - Acemi Cadı Pelin Konuk oyuncu Kanal D
  • 2007- 2008 Genco Özge (Gülay Erkaya) Başrol oyuncusu Kanal D
  • 2008 - 2010 Aşk-ı Memnu Nihal Ziyagil Yardımcı oyuncu Kanal D
  • 2010 - Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi Berna Ç. Konuk oyuncu Star TV
  • 2011 - 2012 Adını Feriha Koydum Feriha Yılmaz Sarrafoğlu Başrol oyuncusu Show TV
  • 2012 - Son Yaz-Balkanlar 1912 Emine Başrol oyuncusu atv
  • 2013 - A.Ş.K. Azra Özak Başrol oyuncusu Kanal D
  • 2015 - Maral: En Güzel Hikayem Maral Erdem Başrol oyuncusu TV8
  • 2017 - 2019 Bizim Hikaye Filiz Elibol Aktan Başrol oyuncusu FOX
  • 2020 - Menajerimi Ara Kendisi Konuk oyuncu Star TV
  • 2021 - Misafir Gece / Güneş Yalçın Başrol oyuncusu FOX

Oyuncu Hazal Kaya'nın rol aldığı internet yapımları

  • 2022 - Pera Palas'ta Gece Yarısı Esra/Peride Başrol oyuncusu Netflix

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski