Oyuncu Tolga Sarıtaş kimdir? nereli? kaç yaşında? evli mi?

Oyuncu Tolga Sarıtaş kimdir? memleketi aslen nerelidir? kaç doğumlu kaç yaşında? boyu kilosu burcu, evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Kadir Saruhanlı - Tolga Sarıtaş


Oyuncu Tolga Sarıtaş kimdir? memleketi aslen nerelidir? kaç doğumlu kaç yaşında? boyu kilosu burcu, evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


Şu günlerde; Show TV'de yayınlanan BABA dizisinde, Özge Yağız (Büşra Saruhanlı) ve Hakan Kurtaş (İlhan Karaçam) gibi isimlerle beraber, Kadir Saruhanlı rolünü canlandıran ve izleyicilerin büyük beğenisini kazanan Oyuncu Tolga Sarıtaş'ın hayatı merak ediliyor.

TOLGA SARITAŞ NERELİ?

Tolga Sarıtaş 30 Mayıs 1991 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Aslen Sivas'lı olan Sarıtaş, İstanbul'da doğup büyümüştür. Lise eğitimini Halil Akkanat Lisesi'nde tamamlamış, ardından İstanbul Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Coğrafya bölümünden mezun olmuştur.

Esenyurt Belediye Tiyatrosu'nda ve Tiyatro Zeytindalı'nda sahne aldı. Oyunculuğun yanı sıra müzikle de yakından ilgilenmektedir. Küçük yaşlarda pek çok müzik aletini çalmayı öğrenerek, gençlik yıllarında arkadaşlarıyla birlikte kurduğu "Grup Omega" isimli müzik grubunda bateristlik ve gitaristlik yapmıştır.


Oyuncu Tolga Sarıtaş 1.78 m. boyunda, 75 kilo ve İkizler burcudur.

Oyunculuk kariyerine 2009 yılında "Bahtı Kara" isimli filmde canladırdığı Berk rolü ile başlamıştır. 2010 yılında Özlem Tekin'in "Kimse Bilmez" şarkısının klibinde oynamıştır.

2011 yılında TRT1'de yayımlanan "Sen de Gitme" dizisinde Mert karakterini canlandıran oyuncu; "Bilinmeyen Yaşın Yorgunu" filminde Berkcan, "Kaledeki Yalnızlık" filminde Feyyaz karakteriyle rol aldı. Sonrasında "Arka Sokaklar" dizisinde bölüm oyunculuğu yaptı.

2013 yılında "Öyle Bir Geçer Zaman Ki" ve "Kayıp Şehir" dizilerinde bölüm oyunculuğu yaptı. Star TV'de yayımlanan "20 Dakika" dizisinde Ferdi karakterine hayat verdi. Yine 2013 yılında, Star TV'de "Muhteşem Yüzyıl" dizisinde Şehzade Cihangir karakterini canlandırdı ve bu dizideki performansı ile büyük övgü topladı.

2014 yılında, Pera grubunun "Şarab-ı Izdırap" şarkısının klibinde oynadı ve Kanal D'de yayımlanan "Benim Adım Gültepe" dizisinde Murat karakterini canlandırdı.


2015 yılında kariyerinin dönüm noktasını yaşadı ve Kanal D'de yayımlanan "Güneşin Kızları" dizisinde Ali Mertoğlu karakteri ile ilk başrolünü üstlendi. Ayrıca, TRT1'de yayımlanan ve bir mini dizi olan "Büyük Sürgün Kafkasya"da Cemil karakterini canlandırdı.

2016 yılında "Kötü Çocuk" filmindeki Meriç Tuna karakteri ile başrol olduğu ilk sinema filmini çekti ve "Doğuş Çay" markasının reklamında oynadı.

2017-2019 yılları arasında Star TV'de yayımlanan ve dönemin en çok izlenen yapımlarından biri olan "Söz" dizisinde Yavuz Karasu karakteri ile başrolü üstlenen Tolga Sarıtaş, bu dizideki performansı ile 46. Uluslararası Emmy Ödülleri'nde "En İyi Erkek Oyuncu" kategorisinde finale çıktı.

2017 yılında "İpana", 2018 yılında da "PepsiMax" markası için kamera karşısına geçti.

2019 yılında FOX TV'nin "Ferhat ile Şirin" dizisinde Ferhat Taşçı karakterini canlandırdı.

2020 yılında BluTV'de yayımlanan ve ilk bölümüne konuk oyuncu olarak katıldığı "Yarım Kalan Aşklar" dizisinde Ozan karakterini canlandırdı. Aynı yıl, Ali Rıza Altay karakteriyle Show TV'de yayımlanan "Arıza" dizisinin başrolünü üstlendi.

2021 yılında işbirliği yaptığı VakıfBank markasının reklam yüzü oldu.

Ünlü Oyuncu Tolga Sarıtaş halen Show TV'de yayımlanan "BABA" dizisinde Kadir Saruhanlı karakteriyle başrolü Haluk Bilginer ile paylaşmaktadır.

Yer aldığı dizi projeler ile pek çok başarı ve ödülün sahibi olan oyuncu aynı zamanda Uluslararası Emmy Ödülleri'nde 2019 yılında "En İyi Kadın Oyuncu" ve 2020 yılında da "En İyi Erkek Oyuncu" kategorilerinde final jüriliği yaparak Emmy Ödülleri'nde jüri üyeliği yapan ilk Türk oyuncu oldu.

- Sitemizde biyografisi yer alan diğer Oyuncular için tıklayın..

Tolga Sarıtaş Dizileri

  • 2011 - Öyle Bir Geçer Zaman ki Mahir Konuk oyuncu Kanal D
  • 2012 - Arka Sokaklar Yankesici Bölüm oyuncusu Kanal D
  • 2013 - Kayıp Şehir Selim Bölüm oyuncusu Kanal D
  • 2013 - 20 Dakika Ferdi Yardımcı oyuncu Star TV
  • 2013 - 2014 Muhteşem Yüzyıl Şehzade Cihangir Yardımcı oyuncu
  • 2014 - Benim Adım Gültepe Murat Yardımcı oyuncu Kanal D
  • 2015 - Büyük Sürgün Kafkasya Cemil Başrol TRT 1
  • 2015-2016 - Güneşin Kızları Ali Mertoğlu Başrol Kanal D
  • 2017-2019 - Söz Yavuz Karasu Başrol Star TV
  • 2019 - Ferhat ile Şirin Ferhat Başrol FOX
  • 2020-2021 - Arıza Ali Rıza Altay Başrol Show TV
  • 2022 - Baba Kadir Saruhanlı Başrol Show TV

Tolga Sarıtaş Sinema Filmleri

  • 2009 - Bahtı Kara Berk Yardımcı oyuncu
  • 2011 - Kaledeki Yalnızlık Feyyaz Yardımcı oyuncu
  • 2011 - Bilinmeyen Yaşın Yorgunu Berkcan Yardımcı Oyuncu
  • 2017 - Kötü Çocuk Meriç Tuna Başrol

Tolga Sarıtaş İnternet dizi ve filmleri

  • 2020 - Yarım Kalan Aşklar Ozan Konuk oyuncu BluTV
  • 2022 - Yolun Açık Olsun Asteğmen Kerim Kerimoğlu Başrol Netflix

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski