Serkan Özcan kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

Serkan Özcan kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? mesleği ne? nereden mezun? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Serkan Özcan


Serkan Özcan kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? mesleği ne? nereden mezun? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.

Son günlerde katıldığı haber tartışma programlarında, ekonomiye dair yaptığı yorumlarla dikkat çeken, Gelecek Partisi Sözcüsü, İktisatçı ve Bankacı Serkan Özcan'ın hayatı hakkında bazı bilgiler.

SERKAN ÖZCAN NERELİ?

Serkan Özcan 1977 yılında Konya'da dünyaya gelmiştir, aslen Konya'lıdır. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) iktisat Bölümü mezunudur. Merkez Bankasında uzman ve BDDK'da başkanlık danışmanlığı görevinde bulunmuştur.

Ulusal ve uluslararası yatırımcılara stratejik ve ekonomik konularda danışmanlık hizmetleri sunarak Türkiye'ye yönelik fırsatlar konusunda yol göstermek amacıyla 2015 yılı sonunda Turkey Macro View (TMV) Consulting'i kurmuş ve halen bu kurumun Kurucu Genel Müdürü olarak görev yapmaktadır.


Serkan Özcan, daha öncesinde 2012-2015 döneminde OdeaBank A.Ş.'de Ekonomik Araştırmalar ve Stratejik Planlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı, 2010-2012 yılları arasında Vakıflar Bankası T.A.O'da Başekonomist olarak görev yapmıştır. Ayrıca Vakıflar Bankası T.A.O'da çalıştığı dönemde, Vakıf Portföy A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de yerine getirmiştir.

2006-2009 yılları arasında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu yani BDDK'da Başkan Danışmanı olarak görev alan Özcan, ulusal ve uluslararası finansal gelişmelerin izlenmesi ve Türk finansal sistemine etkileri hususunda çalışmalar yapmıştır.

1999-2006 yılları arasında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda Bankacılık ve Finans Kuruluşlar Genel Müdürlüğü Uzmanı olarak çalışmıştır. Amerika Birleşik Devletleri'nde University of Illinois at Urbana-Champaign'de Finans alanında yüksek lisansını yapan Özcan, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski