Oğuz Kaan Salıcı kimdir? nereli? kaç yaşında? eşi kim?

Oğuz Kaan Salıcı kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Oğuz Kaan Salıcı

Oğuz Kaan Salıcı kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.

Cumhuriyet Halk Partisi CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı'nın hayatı hakkında merak edilenler.


OĞUZ KAAN SALICI NERELİ?

Oğuz Kaan Salıcı 16 Ocak 1972 tarihinde Gaziantep'te dünyaya gelmiştir. Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden muzundur. Sosyal Demokrat Üniversiteliler Platformu ve Demokrasi İçin Gençlik Platformu'nun kuruluşunda yer almış, Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) Kurucusu ve Türkiye Sosyal Ekonomik Siyasi Araştırmalar Vakfı (TÜSES) Üyesidir.


Siyasi Kariyeri

2011 yılının Eylül ayında CHP İstanbul İl Başkanı olarak atanmış, Mayıs 2012'de İstanbul İl Kongresinde İl Başkanı seçilmiş ve Aralık 2014'e kadar bu görevine devam etmiştir. 25., 26. ve 27. dönem İstanbul milletvekilidir.

10 Ağustos 2018 tarihi itibarıyla CHP'nin Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısıdır. Çok iyi düzeyde İngilizce bilmektedir.

Oğuz Kaan Salıcı, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde, CHP tarafından İstanbul 1. Bölgeden aday gösterilmiş ve 28. Dönem CHP İstanbul Milletvekili olarak seçilmiştir.

Oğuz Kaan Salıcı kiminle evli?

Oğuz Kaan Salıcı, eski bakanlardan Ziya Halis'in kızı Gülizar Halis Sarıcı ile evlidir. Çiftin Lavin isminde bir kız çocukları, bir de erkek iki çocukları vardır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski