Araf ne demek? Arafta kalmak tabiri ne için kullanılır?

Araf ne demek? Arafta kalmak tabiri nedir? Araf nedir? Arafta kalmak ne demek? arafta kalmak tabiri ne için kullanılır? araf anlamı tdk
Araf ne demek

Araf ne demek? Arafta kalmak tabiri ne için kullanılır? Araf nedir? Arafta kalmak ne demek? arafta kalmak tabiri ne için kullanılır? araf anlamı tdk

Araf kelimesi gerek gündelik yaşantımızda, gerekse bir çok film ya da dizide sıklıkla karşılaştığımız kelimelerden birisidir. Araf sözcüğü özellikle İslami açıdan önemli bir yere sahip olan ve anlamı ile dikkatleri üzerine çeken bir kelimedir.

ARAF NE DEMEK?

Araf Arapça kökenli bir kelimedir. Türkiye'de çokça olarak kullanılan bu kelimenin anlamı "Cennet ile cehennem arasındaki bir surun yüksek tepeleri" biçiminde anılmaktadır.

Araf kelimesi Kuran'da geçiyor mu?

Araf'ın tam olarak neresi ve nasıl, ne şekilde olduğu bilinmemesine rağmen, Kur'an-ı Kerim'de de geçmektedir.


Araf Kelimesinin Sözlük Anlamı!

Araf kelimesinin sözlük anlamına baktığımızda; "cennet ile cehennem arasında yer alan bir surun, yüksek tepeleri" olarak bilinmektedir. Kur'an-ı Kerim'de de geçen bu kelime genel olarak bu anlamı üzerinden tanımlanır.

Arafta Kalmak Ne demek?

Günahları ve sevapları aynı olan kişilerin arınması için gideceği yer olduğuna inanılır. Bu arınma yeri nihai yer olarak da geçmektedir. Araf kelimesi gündelik yaşamda da kullanılmaktadır. Herhangi bir iki durum arasında kalındığı zaman "arafta kaldım" gibi benzetmeler yapılır.

Araf ne demek TDK

Türk Dil Kurumu'na göre Araf;
İslam inancına göre cennet ile cehennem arasında bir yer.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski