Atatürk Arboretumu nerede? nasıl gidilir? giriş ücreti ne kadar? 2024

Atatürk Arboretumu nerede, Atatürk Arboretumu giriş ücreti 2024, Atatürk Arboretumu nasıl gidilir, Atatürk Arboretumu giriş ücreti, Atatürk Arboretumu fotoğraflar
Atatürk Arboretumu

Atatürk Arboretumu nerede, Atatürk Arboretumu giriş ücreti 2024, Atatürk Arboretumu nasıl gidilir, Atatürk Arboretumu giriş ücreti, Atatürk Arboretumu fotoğraflar


Atatürk Arboretumun eşsiz manzarasını görmek isteyen vatandaşlar, Atatürk Arboretumu nerede? giriş ücreti ne kadar? Atatürk Arboretumu ulaşım ve Atatürk Arboretumu nasıl gidilir? gibi soruların cevaplarını merak ediyor.

Şehir hayatından uzaklaştıran ve sizi adeta doğanın kucağında hissettiren Atatürk Arboretumu, içerisinde bulunan yapay göllerin yer aldığı ve özel dokusu ile ziyaretçilerini adeta büyülüyor. Atatürk Arboretumu, hafta sonu kaçamakları ve doğa gezileri için özel bir seçenektir.

Atatürk Arboretumu Resimleri
Atatürk Arboretumu Fotoğrafları


Atatürk Arboretumu konumu yol tarifi al



ATATÜRK ARBORETUMU NEDİR?

Atatürk Arboretumu, İstanbul Avrupa Yakasında, Sarıyer ilçesindeki Kemerburgaz Bahçeköy yolu üzerinde bulunan, odunsu bitkilerin ve ağaçların bulunduğu geniş doğal bir alandır.

Atatürk Arboretumu Kemer 1946'da Prof Dr. Hayrettin Kayacık önerisi ile İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi bünyesinde kurulmuştur.

Atatürk Arboretumu Manzara
Atatürk Arboretumu Manzara

ARBORETUM NE DEMEK?

Arboretum: Bilimsel çalışma yapmak amacıyla cinsi ve yaşı bilinen bitkilerin belirli bir alanda sergilenmesidir. Arboretum botanik bahçeleri içinde ayrı bir bölüm olarak değerlendirilebileceği gibi kendi başına koleksiyon olarak da ele alınabilir.


ATATÜRK ARBORETUMU AÇILIŞ SAATLERİ NE ZAMAN?

Atatürk Arboretumu ziyaret saatleri, açılış saati: 08.30-17.30 (Pazartesi günleri kapalıdır)

Atatürk Arboretumu Manzarası
Atatürk Arboretumu Manzarası

ATATÜRK ARBORETUMU GİRİŞ ÜCRETLERİ 2024 NE KADAR?

Atatürk Arboretumu giriş ücreti 2024 yılı için; Hafta Sonu yetişkinlere 45 TL'dir. Öğrencilere indirimli bilet fiyatıysa 17 TL'dir. Hafta İçi ücretleri ise yetişkinler için 17 TL, öğrenciler içinde 6 TL’dir.

Atatürk Arboretumu Giriş Ücreti 2024
Atatürk Arboretumu Giriş Ücreti 2024


ATATÜRK ARBORETUMU NEREDE?

Atatürk Arboretumu nerede olduğu doğaseverlerin çok merak ettiği sorulardandır. Atatürk Arboretumu İstanbul'un Sarıyer ilçesindedir. Atatürk Arboretumu Kemer, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi, Bahçeköy, Sarıyer/ İstanbul adresinde bulunmaktadır. Atatürk Arboretumu konumu

ATATÜRK ARBORETUMU ULAŞIM NASIL?

Atatürk Arboretumu toplu taşıma ve araç ulaşımı gibi farklı şekillerde ulaşım imkanlarına sahiptir.Bunun için Atatürk Arboretumu nasıl gidilir başlığına bakarak detaylı bilgi alabilirsiniz.


ATATÜRK ARBORETUMU NASIL GİDİLİR?

Atatürk Arboretumu nasıl gidilir konusunda çeşitli alternatiflere sahipsiniz.

Atatürk Arboretumu kara yolu ulaşımı: Şahsi aracınızla Atatürk Arboretumu'na ulaşmak isterseniz İstanbul'un en merkezi konumu olan Taksim'den yaklaşık yarım sat süren bir yolculuk yapmanız gerekmektedir. Çıkış noktanıza göre farklılık gösteren ulaşım süresi Taksim- Atatürk Arboretumu arası 35 dakikadır. Atatürk Arboretumu kara yolu ulaşım

Atatürk Arboretumu toplu taşıma ulaşımı: Atatürk Arboretumu'na toplu yaşıma ile ulaşmak için İstanbul'un en merkezi konumu olan Taksim'e göre rota belirleyebilirsiniz. M2 metro hattı ile Levent durağında inip Sarıyer Beşiktaş minibüsleri ile Kemerburgaz durağında inip 2 dakika yürüyüp Atatürk Arboretumu'na ulaşacaksınız. Atatürk Arboretumu'na toplu taşıma yaklaşık 50 dakikada ulaşabilirsiniz.

Atatürk Arboretumu toplu taşıma ulaşım


İETT Hatları:
  • Taksim – Bahçeköy İETT Hattı
  • Sarıyer – Bahçeköy İETT Hattı
  • 4.Levent-Bahçeköy İETT Hattı
  • 42 İETT Hattı Bahçeköy – 4.Levent Metro
  • 42T İETT Hattı Bahçeköy – Taksim
  • 42HM İETT Hattı Bahçeköy – Hacıosman
  • 153 İETT Hattı Bahçeköy – Sarıyer
  • 59RK İETT Hattı Rumelihisarüstü Boğaziçi Üniversitesi – Arıköy
  • 42M İETT Hattı Bahçeköy – 4.Levent Metro

ATATÜRK ARBORETUMU ZİYARET KURALLARI NEDİR?

Atatürk Arboretumu'nda çocuk maması ve su hariç hiçbir besin içeri alınmıyor. Çantalarkontrole dilerek içeri yiyecek ve içecek alınmıyor. İçeride de yiyecek içecek işletmesi bulunmuyor. Konsept gereği Atatürk Arboretumu içinde besin tüketimi yasak. Bunların yanında açık alan oyun gereçleri de yasak. Top, balon, bisiklet ve konfeti gibi ürünlerin içeri sokulması yasaktır.

ATATÜRK ARBORETUMU FOTOĞRAF ÇEKİM ÜCRETLERİ NE KADAR?

Atatürk Arboretumu, özellikle nişan veya düğün fotoğrafı çektirmek isteyenlerin tercih ettiği bir yerdir. Profesyonel ekipmanlarla video ve fotoğraf çekimi yapmak için de belirli bir ücret ödemek gerekiyor.

Atatürk Arboretumu'nda düğün fotoğrafı için çekim ücreti 472 TL. + KDV olarak belirlenmiştir. Film, reklam, katalog ve dergi, nişan ve düğün gibi çekimler için değişebilen ücret tarifelerini İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü'nün internet sayfasındaki Arboretum ile ilgili duyurular sayfasından detaylı bilgiye ulaşabilirisiniz.

ATATÜRK ARBORETUMU'NA NE ZAMAN GİDİLİR?

Atatürk Arboretumu'na her mevsim gidilebilir. İlkbaharda canlı ve renkli manzaralar sunan Atatürk Arboretumu sonbahar aylarında romantik manzaralar sunuyor. Yaz ve kış aylarında kendine has manzaralar sunan Atatürk Arboretumu'na her mevsim gidebilirsiniz.

ATATÜRK ARBORETUMU ÇEVRESİNDEKİ GEZİLECEK YERLER

  • Belgrad Ormanı
  • Duatepe Parkı Baltalimanı
  • Japon Bahçesi
  • Feneryolu Kuş Gözlem Kulesi
  • Rumeli Feneri
  • Emirgan Korusu

Atatürk Arboretumu müze kart geçerli mi?

Atatürk Arboretumu‘nu ziyaret edeceklerin merak ettiği bir başa soru ise müze kartın geçerli olup olmadığı sorusudur. Atatürk Arboretumu‘nda Müze Kart geçerli değildir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski