el-Adl esmasının anlamı, zikir sayısı, faydaları ve faziletleri

el-Adl esmasının anlamı nedir? El-Adl ne demek, zikri, fazileti nedir? ebced değeri, zikir adedi ve günü, ne için ve ne zaman okunur? Ya Adil esması kaç defa çekilmeli? el Adil kelimesi Kuran'da geçiyor mu? Faydaları ve sırları nedir?
ya Adl esması

el-Adl esmasının anlamı nedir? El-Adl ne demek, zikri, fazileti nedir? ebced değeri, zikir adedi ve günü, ne için ve ne zaman okunur? Ya Adil esması kaç defa çekilmeli? el Adil kelimesi Kuran'da geçiyor mu? Faydaları ve sırları nedir?

Allah'ın 99 ism-i şerifi, yani Esma-ül Hüsnası'ndan biri olan el adl ne demek, anlamı, adl zikri faydaları, faziletleri nedir? ya adl Ebced değeri, zikir sayısı ve günü


El ADL Anlamı

Kullarına karşı son derece adaletli, insaflı, merhametli olan, her şeyi yerli yerinde yapan, her şeyi ile hak ve doğru olan demektir. Sınırsız, sonsuz adalet sahibi Allah (c.c) mutlak adildir, zulmü ve zalimi sevmez. İnsanlar ve hayvanlar arasında hükmederken, onlara ait en ince ayrıntıları, niyetleri ve davranışları bilen, haklarını adaletle gözeten yalnız Adl olan Allah-u Teala'dır.

el adl ismi anlamı

Mutlak adalet sahibi, son derece adaletli olan, adaletiyle zalimlerden mazlumun hakkını alan, asla zulmetmeyen, hak ile hükmeden, adalet sahibi olan anlamına gelmektedir.

ya ADL arapça yazılışı

العدل

ya ADL arapça yazılışı

يَا عَادِلُ

El Adl Esmasının Ebced Değeri ve Zikir Saati, Zikir günü:

Ya Adil esmasının
  • Ebced değeri ve zikir sayısı: 104
  • Zikir günü: Pazar
  • Zikir sayısı: Güneş (Sabah güneş doğarken ve ikindi sonrası)


Ya Adl Esmasının Faydaları ve Faziletleri

  • İşlerinde hüküm verenler, hakimler, hükümet memurları El-Adl ism-i şerifini her gün sabahleyin 104 kere okursa Allah (c.c) onlara adaletle davranmayı ilham eyler, kalplerine feyiz yoluyla adaleti koyar, dolayısıyla onlar adalet üzere hareket eder, adaletten ayrılmazlar.
  • Gece yarısından sonra tam bir ihlas ve abdest ile tenha bir yerde kıbleye karşı oturup 104 defa "Ya ADL" ism-i şerifini zikrederek müstehak olan bir zalime beddua edilirse adil-i mutlak olan Cenab-ı Allah, o müstehak olan zalimi kahr, mahv ve perişan eder.
  • "Ya Adl" ism-i şerifini zikreden kimsenin maddi ve manevi hali düzelir.
  • Hakkı olan, haklı davasında güçlük çeken kimse, güneş doğmadan önce 10816 defa "Yâ Adl celle celaluhu" zikrine devam ederse maksadı hasıl olur.
  • El-Adl ismi şerifinin vefkini bir taş üzerine yazarak hüküm erbabı veya velayetten biri üzerinde taşırsa Cenab-ı Allah (c.c) ona adil (adaletli olmayı) ilham eyler.

- Sitemizde bulunan diğer esma-ül hüsna anlamları listesi için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski