Kübra Güran Yiğitbaşı kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı kimdir? memleketi aslen nerelidir? kaç yaşında? nereden mezun? asıl mesleği ne? daha önce yaptığı görevler, evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Kübra Güran Yiğitbaşı

Kübra Güran Yiğitbaşı kimdir? memleketi aslen nerelidir? kaç yaşında? nereden mezun? asıl mesleği ne? daha önce yaptığı görevler, evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


Türkiye'nin ilk Başörtülü Valisi Sayın Kübra Güran Yiğitbaşı'nın hayatı hakkında merak edilenleri sizler için derledik.

Kübra Güran Yiğitbaşı Nereli?

Vali Kübra Güran Yiğitbaşı 1979 yılında Ankara'da dünyaya gelmiştir. Aslen memleketi Ankara olarak bilinmektedir. Bürokrat, Akademisyen ve Yazardır.

Türkiye'nin ilk Başörtülü Valisi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı iken, 12 Mayıs 2022'de Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı valiler kararnamesi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Afyonkarahisar valisi olarak atanmıştır. Bu gelişmenin ardından Yeni Afyon Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı'nın hayatı vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı.

Eğitim Hayatı

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon ve Sinema Bölümü'nde tamamlamış, ardından İstanbul Ticaret Üniversitesi Uygulamalı Psikoloji Bölümü'nde yüksek lisansını "Baba Yoksunluğunun Çocuk Üzerindeki Etkisi" üzerine gerçekleştirdiği çalışmasıyla yapmıştır. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nde 2012 yılında, "İkna Edici İletişim Sürecinde Siyasal Mesaj Tasarımı" adlı teziyle doktorasını bitirmiştir.


Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı Akademik Kariyeri

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nde Araştırma Görevlisi, Dr. Öğretim Üyesi ve Doçent olarak görev yapmıştır. Lisans ve yüksek lisans düzeyinde; Araştırmacı Gazetecilik, Medya ve Sivil Toplum, Çocuk Yayıncılığı, Yaratıcı Yazarlık Atölyesi, İletişim Etiği, Medya ve Çocuk gibi dersler vermiştir. Üniversite bünyesinde Dekan Yardımcılığı, Fakülte Yönetim Kurulu ve Fakülte Kurulu üyeliği, Anabilim Dalı Başkanlığı, Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü gibi idari görevlerde bulunmuştur.

15 Temmuz Hain Darbe Girişimi'ne karşı mücadelede kadınların rolünü konu alan "Kalplerin Direnişi" isimli belgeseli Boğaziçi Film Festivali’nde gösterilmiş, TRT Belgeselde yayınlanmıştır.

Kitapları

  • Çocuk Yayınları ve Dışa Açılım (2018)

Hangi Görevlerde Bulundu?

Kübra Güran Yiğitbaşı 2019 yılında Basın İlan Kurumu Genel Kurul temsilcisi olarak atanmıştır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. 12 Mayıs 2022'de T.C. Resmi Gazetede yayımlanan cumhurbaşkanlığı valiler kararnamesi ile Afyonkarahisar valisi olarak atanmıştır.

Kübra Güran Yiğitbaşı eşi kim? kiminle evli?

Afyon Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Op. Dr. Burhan Selim Yiğitbaşı ile evli ve 3 çocuk annesidir.

Kübra Güran Yiğitbaşı Twitter adresi @kubrayigitbasi 'dır.

Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk başörtülü Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı'nın, başörtüsü özgürlüğü için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yıllar önce teşekkür ettiği görüntüler.
- Sitemizde biyografisi yer alan diğer Valiler'in biyografileri için tıklayın.. Ayrıca halen Türkiye'de görevli tüm Valiler'in isim listesi için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski