SADAT nedir? SADAT ne iş yapar? Adnan Tanrıverdi kimdir?

SADAT nedir? Sadat ne iş yapar? SADAT'ın Kurucusu Adnan Tanrıverdi kimdir? rütbesi ne? aslen nereli? kaç yaşında? Adnan Tanrıverdi'nin oğlu SADAT Başkanı Melih Tanrıverdi kimdir? mesleği ne?
SADAT Adnan Tanrıverdi

SADAT nedir? Sadat ne iş yapar? SADAT'ın Kurucusu Adnan Tanrıverdi kimdir? rütbesi ne? aslen nereli? kaç yaşında? Adnan Tanrıverdi'nin oğlu SADAT Başkanı Melih Tanrıverdi kimdir? mesleği ne?


SADAT NEDİR?

Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. veya SADAT A.Ş., merkezi İstanbul'un Beylikdüzü ilçesinde bulunan bir askeri danışmanlık şirketidir. 28 Şubat 2012 tarihinde emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi tarafından kurulan SADAT, uluslararası alanda askeri ve iç güvenlik eğitimi, savunma danışmanlığı ve mühimmat alımı gibi hizmetler sunmaktadır.

SADAT NE İŞ YAPAR?

Şirketin resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, SADAT kendini şöyle tanımlamaktadır; "Hizmet verdiğimiz ülkelere yönelik jeopolitik duruma uygun tehdit değerlendirmeleri yaparak, bu değerlendirme ışığında ülke savunması ve iç güvenliğinin temini amacıyla en etkin ve modern ihtiyaçları karşılayacak şekilde Silahlı Kuvvetlerinin ve İç Güvenlik Güçlerinin organizasyonunu sağlamaktır. Uluslararası alanda Silahlı Kuvvetlerin ve İç Güvenlik Güçlerinin organizasyonu amacıyla, stratejik danışmanlık, özel savunma ve güvenlik eğitimleri ile donatım alanlarında hizmet vererek, İslam Ülkeleri arasında savunma ve savunma sanayi işbirliği ortamı oluşturmak ve İslam Dünyasının kendine yeterli bir askeri güç olarak da Dünya Süper Güçleri arasındaki hak ettiği yeri almasına yardımcı olmaktır."


SADAT'ın Kurucusu Adnan Tanrıverdi kimdir?

Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi 08 Kasım 1944 tarihinde Konya'nın Akşehir ilçesinde dünyaya gelmiştir. İlkokul, ortaokul ve liseyi memleketi Konya Akşehir'de bitirmiştir. 1962-1963 öğrenim yılında bir yıl ilkokulda vekil öğretmen olarak görev yapmış, 1963-1964 öğrenim yılında ise bir yıl İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Zooloji Bölümü'nde öğrenim görmüştür.

1964 yılında Kara Harp Okuluna girmiş, 30 Ağustos 1966 yılında; Topçu Subayı olarak pekiyi derece ile Kara Harp Okulunu bitirmiş, 1967 yılında ise Topçu ve Füze Okulu Subay Temel Kursunu ikincilikle bitirmiştir.

Görev yaptığı yerler;
  • Sırasıyla; 23. Piyade Tugayı 8inci Topçu Taburunda (İstanbul),
  • 10. Piyade Tümeni Topçu Alayında (Tatvan),
  • 58. Topçu Er Eğitim Tugayı Karargah Bölüğü ve 1inci Topçu Taburunda Batarya Komutanlıkları (Burdur)
  • 30 Ağustos 1970'de Üsteğmen, 30 Ağustos 1973'de Yüzbaşı rütbesine yükseltilmiştir. Topçu ve Füze Okulu Kurslar Alayı Yedek Subay taburunda Yedek Subay Bölük Komutanlığı yapmıştır.
  • Akademi öncesi Özel Tekamül Kursları, Fransızca Temel Kursu ve Gayri nizami Harp Kursu görmüştür.
  • 1990 yılında 8. Kolordu Topçu Alay Komutanlığı (Malazgirt) görevine atandı. Bu görevde iken 30 Ağustos 1992 tarihinde Tuğgeneralliğe yükseltilmiştir.
  • 1992-1995 yılları arasında üç yıl 2inci Zırhlı Tugay Komutanlığı (Kartal),
  • 1995-1996 yıllarında da Kara Kuvvetleri Sağlık Daire Başkanlığı görevlerinde bulunduktan sonra 30 Ağustos 1996 yılında kadrosuzluktan emekliye sevk edilmiştir.

Emekliye ayrıldıktan sonra;
1997-1998 yılları arasında bir yıl süreyle fahri olarak, Üsküdar FM Radyosunun Genel Koordinatörlük görevini yürütmiştir. 30 Mayıs 2004 tarihinde İhlas Marmara Evleri Camii Yaptırma ve Yardım Derneği Yönetim Kurulu'nda yer almıştır. 28 Kasım 2004 ile 22 Kasım 2009 tarihleri arasında Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) nin Genel Başkanlığı görevini üstlenmiştir.

ASDER Onursal Başkanı olarak, Müslüman Ülke Silahlı kuvvetlerinin organizasyonu ve stratejik kullanımına danışmanlık, son kullanıcıdan eğitici seviyesi kadar özel konularda eğitim ve harp, silah ve araçlarının temini, bakım ve onarımı hizmetlerinde görev yapmak üzere SADAT Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim şirketini 28 Şubat 2012 tarihinde kurmuştur.


İslam Ülkelerinin bir irade etrafında birleşmesinin teknik esaslarını inceleme ve İslam birliği temelinin atılması için uygun koşulları oluşturma hizmetleri için "Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi Derneğini" (ASSAM) 24 Mayıs 2013 tarihinde kurmuştur.

SADAT A.Ş. bünyesinde hizmet verecek emekli askeri personelin kondisyonlarını muhafaza etme ve geliştirme hizmetlerinin yürütülmesi için "Yunus Uluslararası Doğa Sporları Derneği ve Deniz Sporları Kulübünü" (YUSDER) 19 Ocak 2013 tarihinde kurmuştur.

Halen; ASDER Onursal Başkanlığı ile ASSAM Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi ve YUSDER Yönetim Kurulu Başkanlıklarını aktif olarak yürütmektedir.

Ağustos 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına atanmış, bir dönem yaşanan tartışmalar dolayısıyla, kendi isteğiyle görevinden affını istemiştir.

Adnan Tanrıverdi evli ve iki çocuk babası olup Fransızca bilmektedir.

Adnan Tanrıverdi'nin oğlu, SADAT Başkanı Melih Tanrıverdi kimdir?

Melih Tanrıverdi 9 Ocak 1968 tarihinde Üsküdar'da dünyaya gelmiştir. Baba tarafından aslen Konya Akşehir'lidir. Evli ve 3 çocuk babasıdır. Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektronik Bölümü mezunudur.

Sadat Başkanı Melih Tanrıverdi kimdir?
Sadat Başkanı Melih Tanrıverdi

1990'da haberleşme sektörü üzerine çalışmalar yapan bir şirkette işe başlamış, daha sonra Türkiye'de cep telefonu kullanımı başlamamışken Hilal Telefon'u kurarak birçok servis hizmeti vermeye başlamıştır.

2004 yılında Bursa Elektronikçiler Odası Yönetim Kurulu üyesi olmuş, 2005-2012 yılları arasında Tüketici Hakem Heyetlerinde Bilirkişi olarak görev yapmıştır.

Birçok sosyal sorumluluk projesine de imza atan Melih Tanrıverdi, Eylül 2012'den beri SADAT'ta yönetici görevindeyken, Ağustos 2016'da SADAT Yönetim Kurulu Başkanlığına getirilmiştir.

Şubat 2014'te gıda sektörüne girdi, Trileçe Dünyası'nı kurarak Trileçe tatlısının Türkiye'deki ilk toptan üreticisi olmuştur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski