Adalet Bakanı Yılmaz Tunç kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


Eski Bartın Milletvekili, Hukukçu Avukat Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un hayatı hakkında merak edilenler.

YILMAZ TUNÇ NERELİ?

Yılmaz Tunç 1 Şubat 1971 tarihinde, Ali Rıza ve Behiye Tunç çiftinin çocukları olarak, Bartın Ulus'ta dünyaya gelmiştir. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirmiş, ardından yine İstanbul Üniversitesi Mali Hukuk Anabilim Dalında Yüksek Lisans yapmıştır.

Siyasi Hayatı

AK Parti Pendik Kurucu İlçe Başkanı ve Pendik Belediye Meclis Üyesi olarak görev almıştır. AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcılığı, Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur.


Yılmaz Tunç, 23, 24, 25, 26 ve 27. Dönemde Bartın Milletvekili olarak seçilmiştir. TBMM Adalet Komisyonu Sözcülüğü, Meclis Araştırma ve Soruşturma Komisyonlarında Başkanlık, Başkanvekilliği ve Sözcülük görevlerinde bulunmuştur.

AK Parti Grup Disiplin Kurulu Üyeliği ve AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır. Halen TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili'dir.

Türk Parlamenterler Birliği Denetim Kurulu Başkanlığı ve Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında görev almıştır.

Ak Parti Grup Başkanvekilliği görevinden affını isteyen, kendisi gibi hukukçu, Denizli Milletvekili Cahit Özkan'ın yerine Ak Parti Grup Başkanvekili olarak seçilmiştir.

Yılmaz Tunç, Ak Parti'nin üç dönem kuralı gereği, 3 dönem Meclis'te görev yaptığı için 14 Mayıs 2023 seçimlerinde milletvekili adayı olamamıştır.

3 Haziran 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni kabine de mevcut Bakan Bekir Bozdağ'ın yerine yeni Adalet Bakanı olarak görevlendirilmiştir.

Orta düzeyde İngilizce bilen Yılmaz Tunç, Fatma Tunç ile evli ve 3 çocuk babasıdır.

- Sitemizde biyografisi yer alan diğer Bakanları görmek için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski