Hasan Kılıç Hocaefendi kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

Hasan Kılıç Hocaefendi kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? İsmailağa Cemaatinin eni lideri Hasan Hoca kimdir? aslen nerelidir? hayatı hakkında bilgi.
Hasan Kılıç Hocaefendi

Hasan Kılıç Hocaefendi kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? İsmailağa Cemaatinin yeni lideri Hasan Hoca kimdir? aslen nerelidir? hayatı hakkında bilgi.


İsmailağa Cemaati'nin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu tedavi gördüğü hastanede 93 yaşında hayatını kaybetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer devlet ricaliyle beraber cenazeye milyonlarca insan katıldı.

Büyük evliyaullahlardan olan Mahmud Efendi Hazretleri, 24 Haziran 2022 günü kılınan cuma namazına müteakip Fatih Camii'nden, şeyhi, mürşidi olan Ali Haydar Efendi Hazretlerinin, Edirnekapı Sakızağacı Mezarlığında bulunan kabrinin yanına defnedildi.

İsmailağa Cemaatinin yeni Lideri kim olacak?

Ömrünü Kuran ve sünnete adayan Mahmud Efendi hazretleri, hayattayken yerine vekil olarak Hasan Kılıç Hocaefendi'yi tayin etmişti. Mahmut Ustaosmanoğlu cenazesinde yeni İsmailağa liderinin kim olduğu açıklandı. Mahmud Efendi'nin oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu cenazede şu açıklamayı yaptı. "Bir hususu belirtmek için mikrofonu elime almış bulunuyorum. En çok sorulan sorulardan birisi kendisinden sonra yerine kimi bırakacağıydı. Duymayanlar olabilir, tekrar söylüyorum. Şu vasiyeti anlatmamızı söylemişti "Benden sonra yerime Hasan Efendi hocamızı temsilci ve cemaatin başına bırakıyorum" Bu hakikati size söyledim. Allah sizlerden razı olsun."


İsmailağa Hasan Hocaefendi kimdir?

Hasan Kılıç 1930 yılında Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı Çaybaşı köyünde dünyaya gelmiştir. İlk talebeliği mahallesindeki evinde okumuş, askerlik görevini Bursa'da yapmıştır.

Hasan Kılıç Hocaefendi'ye Manevi dersini Nuri Efendi vermiştir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski