İlhan Kesici kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

İlhan Kesici kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? evli mi? mesleği ne? eşi kim? çocukları, biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
CHP İstanbul Milletvekili ilhan kesici


İlhan Kesici kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? evli mi? mesleği ne? eşi kim? çocukları, biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


Bürokrat, mühendis ve siyasetçi, CHP İstanbul milletvekili İlhan Kesici'nin hayatı hakkında merak edilenler.

 

İLHAN KESİCİ NERELİ?

İlhan Kesici 22 Kasım 1948 tarihinde Sivas'ın Zara ilçesinde dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise öğrenimini Sivas'ta bitirmiştir. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olmuş ve yüksek lisansını aynı fakültede tamamlamıştır. Birleşik Krallık'ta bulunan Bradford Üniversitesi Proje Planlaması Merkezinde "Ekonomik Kalkınma ve Altyapı Projeleri" ve Londra Kraliyet Kamu Yönetimi Enstitüsünde "Kamu Yüksek Yöneticiliği" eğitimleri almıştır.

1972 ve 1977 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nda Proje Başmühendisliği ve Daire Başkan yardımcılığı görevlerini üstlenmiştir. 1977 ve 1981 yılları arasında Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) İktisadi Planlama Dairesi Ulaştırma-Haberleşme Sektörü Uzmanı olarak çalışmış, 1981 ve 1984 yılları arasında Devlet Planlama Teşkilatında Kamu Yatırımları Daire Başkanı olmuştur. 1984 ve 1985 yılında Devlet Planlama Teşkilatı'nda Koordinasyon Genel Müdürü olmuş, 1985-1987 yıllarında Devlet Planlama Teşkilatı Avrupa Topluluğu Nezdinde Daimi Delegasyon Başkan Yardımcılığı, 1987-1990 yıllarında Müsteşar Müşaviri, 1991 ve 1993 yıllarında DPT Müsteşarlığı yapmıştır. Aralık 1991 ve Ağustos 1993 tarihleri arasında Bakanlar Kurulu kontenjanından Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Üyeliği yapmıştır.


İlhan Kesici 1995 Türkiye genel seçimlerinde Genel Başkanlığını Mesut Yılmaz'ın üstlendiği Anavatan Partisi'nden (ANAP) Bursa milletvekili olarak meclise girmeden önce 1994 Türkiye yerel seçimlerinde ANAP İstanbul belediye başkan adayı oldu fakat %22 oy alarak Refah Partisi'nin (RP) adayı Recep Tayyip Erdoğan'a yenildi. 20. dönemde Dış İlişkiler Komisyonu, NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu ve Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği yaptı.

22 Mayıs 2007 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisine (CHP) katıldı ve 2007 Türkiye genel seçimlerinde CHP İstanbul 1. bölge milletvekili olarak meclise girdi. 23. dönemde de Türkiye-Avrupa Birliği Karma ve Parlamento Komisyonu Üyesi oldu. Ağustos 2009 tarihinde CHP Grubu adına Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanlığına aday gösterildi fakat seçilemedi. 28 Eylül 2010 tarihinde partisinden istifa etti. 2015 yılında CHP'ye tekrar katıldı ve hiçbir partinin tek başına iktidar olmak için gereken sandalye sayısını geçemediği Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde CHP İstanbul Milletvekili olarak Meclis'e girdi.

Ağustos 2015 tarihinde İlhan Kesici, seçim hükümeti kurmakla görevlendirilen Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu tarafından bakanlık teklifi gönderilen beş CHP'li politikacı arasında yer aldı. Diğer dört CHP'li gibi Kesici de Davutoğlu'nun gönderdiği bakanlık teklifini reddetti. Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde tekrar CHP İstanbul milletvekili olarak Meclis'e girdi. Bu dönemde Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türkiye Delegasyonu Üyesi olarak görev yapmaktadır.

İlhan Kesici kiminle evli?

İlhan Kesici, Türkiye Cumhuriyeti'nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in kardeşi Şevket Demirel’in kızı Binhan Demirel'le evli olup, bir çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

İlhan Kesici, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde, CHP tarafından İstanbul 3. Bölgeden aday gösterilmiş ve 28. Dönem CHP İstanbul Milletvekili olarak seçilmiştir.

İlhan Kesici Twitter adresi

İlhan Kesici sosyal medyayı aktif kullanan siyasilerden birisidir, @ilhankesici Twitter hesabında 150 bini aşkın takipçisi bulunmaktadır. 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski