Akif Çağatay Kılıç kimdir? nereli? kaç yaşında? eşi kim?

Akif Çağatay Kılıç kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Akif Çağatay Kılıç

Akif Çağatay Kılıç kimdir? nereli? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


Dış Politika ve Diplomasiden Sorumlu Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç'ın hayatı hakkında merak edilenler.

AKİF ÇAĞATAY KILIÇ KİMDİR?

Akif Çağatay Kılıç 15 Haziran 1976 tarihinde Almanya'nın Siegen şehrinde Sinan ve Behire Yıldız Kılıç çiftinin çocukları olarak dünyaya gelmiştir. Çağatay Kılıç'ın Aslen Memleketi Samsun'un İlkadım ilçesinde yer alan Ataköy'dür.

10 yaşına kadar Almanya'da yaşamış ve ailesinin Türkiye'ye dönmesiyle beraber, İstanbul Işık Lisesi'nde bir yıl okuduktan sonra lise öğrenimini İstanbul Özel Alman Lisesi'nde tamamlamıştır. Hertfordshire Üniversitesi Siyaset ve Avrupa Çalışmaları bölümünden mezundur.

Siyaset bilimi ve Avrupa Ekonomisi alanında eğitim alan Kılıç, mezun olmasının ardından bir yıl süreyle Sabancı Holding'in Londra Bürosunda satın alma uzmanı olarak çalıştı. Bu görevinden sonra uzun bir süre Recep Tayyip Erdoğan'ın Özel Kalem Müdür Yardımcılığı görevini üstlendi. Bu dönemde Erdoğan'ın yakın kurmay ekibinde yer aldı ve yurt dışı gezilerinin çoğunda Erdoğan'ın tercümanlığını yaptı.

Çağatay Kılıç 2011 Türkiye genel seçimleri'nde milletvekili adayı olabilmek için 10 Mart 2011 tarihinde özel kalem müdür yardımcılığı görevinden istifa etti. 11 Nisan 2011 tarihinde Samsun'dan 5. sıra milletvekili adayı olarak gösterildi ve Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) Samsun'da %61.86 oy oranı aldığı 2011 genel seçimlerinde AK Parti Samsun milletvekili olarak meclise girdi.


TBMM'de Türkiye-Almanya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, Türkiye - Arjantin Parlamentolararası Dostluk Grubu başkanvekili, Türkiye-Brezilya ve Türkiye-İtalya Parlamentolararası Dostluk Grupları saymanı, Türkiye-Kanada Parlamentolararası Dostluk Grubu genel sekreteri ve Türkiye-İran Parlamentolararası Dostluk Grubu üyeliği yaptı.

26 Aralık 2013 tarihinde yapılan bir kabine değişikliği ile Gençlik ve Spor Bakanlığı görevini Suat Kılıç'tan devraldı. 2014 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığına seçilmesinin ardından Ahmet Davutoğlu tarafından 29 Ağustos 2014 tarihinde kurulan 62. Türkiye Hükümeti'nde Gençlik ve Spor Bakanlığı görevine devam etti. Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde tekrar AK Parti Samsun milletvekili olarak seçilen Kılıç, Davutoğlu başkanlığında kurulan Seçim Hükümetinde görevine devam etti. Davutoğlu'nun istifa etmesinin ardından Binali Yıldırım tarafından kurulan 65. Türkiye Hükümeti'nde görevine devam etti ve 19 Temmuz 2017 tarihinde yapılan kabine revizyonu ile görevini tamamladı.

Bakanlık görevinin ardından meclise dönen Kılıç, 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde İstanbul Milletvekili olarak tekrar Türkiye Büyük Millet Meclisine girmiştir. 27. Dönem başında Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi başkanı olarak görev yapmış, yasama döneminin ikinci yarısında Dışişleri Komisyonu Başkanı görevine seçilmiştir. Kılıç, aynı zamanda Türkiye-Almanya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkalığı görevini sürdürmektedir.

Çağatay Kılıç, 1961 ve 1980 yılları arasında 19 yıl Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) 5 dönem Samsun milletvekilliği yapan, İlyas Kılıç'ın torunudur. Gastroenteroloji uzmanı olan babası Sinan Kılıç, İstanbul Belediye Başkanlığı döneminde Recep Tayyip Erdoğan'ın özel doktorluğunu yapmış, Amcası ise 2014 yılından bu yana Vaşington Büyükelçisi olarak görev yapan Serdar Kılıç'tır.

Akif Çağatay Kılıç, Ak Parti'nin üç dönem kuralı gereği, 3 dönem Meclis'te görev yaptığı için 14 Mayıs 2023 seçimlerinde milletvekili adayı olamamıştır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en çok güvendiği isimler arasında yer alan Akif Çağatay Kılıç, İbrahim Kalın'ın Mit Başkanı olmasıyla onun yerine Dış Politika ve Diplomasiden Sorumlu Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı görevine getirilmiştir.

Çağatay Kılıç kiminle evli?

Çağatay Kılıç, Samsun'un tanınmış ailelerinden Kefeliler'in kızı olan Eda Kılıç ile evli olup, çok iyi derecede İngilizce ve Almanca bilmektedir.

Akif Çağatay Kılıç Twitter adresi

Çağatay Kılıç sosyal medyayı aktif kullanan siyasilerden biridir. Öyle ki @ackilic76 twitter hesabı, yaklaşık 500 bin kişi tarafından takip edilmektedir.

Sosyal Medyada gündem olmuştu!

Akif Çağatay Kılıç, Avrupa Konseyine hitaben yaptığı konuşmada, akıcı ingilizcesiyle izleyenleri kendisine hayran bırakmıştı. Birçok sosyal medya kullanıcısı tarafından videosu paylaşılmıştı.

işte o konuşma!

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski