Ayvalık Belediyesi Hangi Parti? Belediye Başkanı kim?

Ayvalık Belediyesi Hangi Parti? Belediye Başkanı kim? Ayvalık Belediye Başkanı hangi partiden? Ayvalık'ta son yerel seçim sonuçları.
Ayvalık Belediyesi hangi partili

Ayvalık Belediyesi Hangi Parti? Belediye Başkanı kim? Ayvalık Belediye Başkanı hangi partiden? Ayvalık'ta son yerel seçim sonuçları.


Ayvalık; Türkiye'nin, Balıkesir iline bağlı, 72.725 nüfuslu bir ilçesidir.

Ayvalık Belediyesi hangi partiden?

31 Mart 2019 tarihinde yapılan, yani son yerel seçimlerin kazananı Demokrat Parti Adayı Mesut Ergin olmuştur. Ayvalık Belediye Başkanı Ergin başkan seçildiğinde Demokrat Parti'li idi.

Demokrat Parti'den istifa etti!

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin yaptığı yazılı açıklamada, politik kaygılardan uzak kalarak hizmet odaklı belediyecilik anlayışını sürdürmek için bugünden itibaren görevimi bağımsız olarak sürdürme kararı aldığını açıklamıştır.

Ayvalık için gece gündüz çalışacağını belirten Ergin, şu ifadeleri kullandı: "Bir teşekkür borcum da seçime katılmamız için bize kucak açan Demokrat Parti yönetiminedir. Bağımsız kalma tercihimiz asla bir kırgınlığa dayalı olmayıp gündelik siyasetten uzak, belediyecilik hizmetini sürdürmeye yönelik tercihten ibarettir. Bu vesileyle bir kez daha başta Demokrat Parti Genel Başkanımız Gültekin Uysal olmak üzere tüm DP ailesine şükranlarımı sunuyorum. Bugünden itibaren Ayvalık Belediye Başkanlığı görevimi tüm Ayvalık halkı ile kol kola ve bağımsız belediye başkanı sıfatı ile sürdüreceğim."


Ayvalık ilçesi 31 Mart 2019 seçim sonuçları

  1. Mesut Ergin Demokrat Parti (DP) %39,78
  2. Rahmi Gençer Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) %38,13
  3. Nazmi Başaran Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) %19,43
  4. Hasan Atmaca Demokratik Sol Parti (DSP) %1,52
  5. Serdar Gürses Vatan Partisi %0,50

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin kimdir?

Mesut Ergin 1969 yılında Ayvalık'ta dünyaya gelmiştir. İlk ve orta öğrenimini Ayvalık'ta, lise eğitimini ise Balıkesir'de tamamlamıştır.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin

Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun olup, ekonomist olarak lisans diplomasını almış, bir süre İngiltere'de dil eğitimi aldıktan sonra tekrar Türkiye'ye dönüp 2009 yılına kadar özel sektörde yönetici olarak çalışmıştır.

2009-2014 yılları arasında Büyükşehir Yasası ile kapatılan Ayvalık Küçükköy Beldesi'nin son belediye başkanı olarak görev yaptı. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Ayvalık Belediye Başkanı olarak seçildi. Başkan Mesut Ergin evli ve iki çocuk babasıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski