Bodrum Belediyesi Hangi Parti? Belediye Başkanı kim?

Bodrum Belediyesi Hangi Parti? Belediye Başkanı kim? Bodrum Belediye Başkanı hangi partiden? Bodrum'da son yerel seçim sonuçları.
Bodrum Belediyesi hangi partili

Bodrum Belediyesi Hangi Parti? Belediye Başkanı kim? Bodrum Belediye Başkanı hangi partiden? Bodrum son seçim sonuçları.


Bodrum; Türkiye'nin, Muğla iline bağlı, 181.541 nüfuslu bir ilçesidir.


Bodrum Belediyesi hangi partiden?

31 Mart 2019 tarihinde yapılan, yani son yerel seçimlerin kazananı, Cumhuriyet Halk Parti'li Ahmet Aras olmuştur. Yani, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras CHP'lidir.


Muğla Bodrum ilçesi 31 Mart 2019 seçim sonuçları

  1. Ahmet Aras Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) %45,69
  2. Mehmet Tosun İyi Parti (İP) %34,57
  3. Tahir Ateş Adalet ve Kalkınma Partisi (AK PARTİ) %15,95

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras kimdir?

Ahmet Aras 1970 yılında Bodrum'da dünyaya gelmiştir. İlk ve orta öğrenimini Bodrum'da tamamlamış ardından 1988 yılında İzmir Maltepe Askeri Lisesi'nden mezun olmuştur. 1992 yılında Kara Harp Okulu'ndan sistem mühendisi olarak mezun olmuştur.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras
Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras

Yurt içinde ve yurt dışında Türk Silahlı Kuvvetleri kadrolarında birçok görevi yerine getirdikten sonra 2013 yılında emekli olmuştur. TSK'daki hizmetini tamamladıktan sonra memleketi Bodrum'a yerleşerek, Turizm işletmeciliğinin yanı sıra Ortakent Yahşi Geliştirme Derneği Başkanı seçilmiştir.

Bodrum'un gelişmesi ve tanıtılması için gerek kamu, gerek özel sektör yöneticileri ile iş birliği içerisinde birçok festivale, organizasyona ve projeye öncülük etmiştir. Halen Bodrum Ticaret Odası Meslek Komitesi ve Bodrum Otelciler Derneği Yönetim Kurulu üyesidir.

İyi derecede İngilizce bilen Başkan Ahmet Aras, Defne ve Doğa adında iki kız çocuk babasıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski