ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy kimdir? nereli?

Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Prof Dr Bayram Ali Ersoy

Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


ÖSYM'nin yeni başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy'un hayatı hakkında merak edilenler.

BAYRAM ALİ ERSOY NERELİ?

Bayram Ali Ersoy 1974 yılında İstanbul'un Bayrampaşa ilçesinde dünyaya gelmiştir. Aslen memleketi Isparta'dır. İlk orta ve liseyi İstanbul da tamamlamış, ardından ODTÜ Matematik Bölümü'nden 1996 yılında mezun olmuştur.

Doktora ve yüksek lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Bölümü'nde tamamlayan Ersoy, 2012'de doçent, 2017'de profesör unvanını almıştır.

Matematik, değişmeli halkalar ve cebirler, grup teorisi ve genellemeler, temel bilimler konularında araştırmalar yapan Ersoy'un ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanan çok sayıda makalesi bulunmaktadır.


2017'den bu yana Italian Journal of Pure and Applied Mathematics adlı bilimsel dergide değerlendirme kurul üyesi olarak görev yapıyor.

2017-2020 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Genel Sekreteri ve Rektör Danışmanı olarak görev yapan Ersoy, 2020'den 2022 yılına kadar aynı üniversitenin Matematik Bölüm Başkanlığı görevini yürütmüştür.

Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Halis Aygün'ün görevden alınmasının ardından, 4 Ağustos 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, ÖSYM Başkanlığına atanmıştır.

Bayram Ali Ersoy çok iyi derecede ingilizce konuşmaktadır.


Bayram Ali Ersoy kiminle evli?

Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy evli ve 2 çocuk babasıdır. Eşi ile ilgili bir bilgi bulunmamaktadır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski