Zül Celali vel ikram esmasının anlamı, zikir sayısı, faydaları ve faziletleri

Zül celali vel ikram esmasının anlamı nedir? zul celali vel ikram ne demek, zikri faydaları fazileti nelerdir? ebced değeri, zikir adedi ve günü, ne için ve ne zaman okunur? zülcelali velikram esması kaç defa çekilmeli?
Zül Celali Vel İkram Esması


Zül celali vel ikram esmasının anlamı nedir? zul celali vel ikram ne demek, zikri faydaları fazileti nelerdir? ebced değeri, zikir adedi ve günü, ne için ve ne zaman okunur? zülcelali velikram esması kaç defa çekilmeli?


Allah'ın 99 ism-i şerifi, yani Esma-ül Hüsnası'ndan biri olan el zül celali vel ikram ne demek, anlamı, zülcelalivelikram zikri faydaları, faziletleri nedir? zül celalivel ikram Ebced değeri, zikir sayısı ve günü


Zül Celali Vel İkram isminin anlamı

Zül Celali Vel ikram "Ululuk ve ikram sahibi" demektir.
  • Celâl; büyüklük, ululuk manasınadır.
  • Büyüklük alâmeti olan ne kadar kemalat varsa hepsi Allah'a mahsustur. Mahlukattaki kemalât, O'nun kemâlinin zayıf bir gölgesi ve işaretidir.
  • Allah-u Tealâ aynı zamanda büyük bir fazl-ı kerem sâhibidir.
  • Mahlûkat üzerine akıp taşmakta olan sayıya gelmez, sınır kabul etmez nimetler hep O'nun ihsanı ve ikramıdır. O nimetlerin zerresinde olsun hiç kimsenin hakkı yoktur.

Zül celali vel ikram Arapça Yazılışı: ذو الجلال والإكرام


Zül celali vel ikram Esması Ebced Değeri ve Zikir Saati, Zikir günü

Ebced değeri ve zikir sayısı: 1098
Zikir günü: Pazar
Zikir saati: Sabah güneş doğarken ve ikindi namazı sonrası.

Zül celali Vel ikram isminin Özellikleri, Faziletleri ve Faydaları:

  • Zül Celali Vel İkram ism-i şerifi dünya işlerinin kolay olması, hayır kapılarının açılması ve şer kapılarının kapanması için, "Ya Zel-Celali ve'l- İkram Celle Celalühü" diyerek 1100 defa okunur.
  • Zül Celali Vel İkram ism-i şerifi "Malikel mülki zilcelali vel ikram" şeklinde her gün 333 defa okunursa dünya ona bağlanır.
  • 5 vakit namazdan sonra 1100 kere "Zü’l-Celâl-i Ve'l-İkrâm celle celâlühû" zikrine devam edenin her isteği olur, mesleğinde ilerler, geçim sıkıntısı çekmez, kısmeti açılır ve herkes tarafından sevilir.
  • Her gün 1100 defa "Yâ Zül Celali Vel İkram" diye okuyan kimseye Cenabı Hak çok büyük bir muhabbet verir. Kendisini gören herkes ona saygı ve sevgi duyar. Cenabı Hak bu kulunun her dua ve ricasını lütfu ile kabul eder. Bütün işleri kolaylaşır.

- Sitemizde bulunan diğer esma-ül hüsna anlamları listesi için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski