Elyesa ne demek? elyesa isminin kısaca anlamı nedir?

Elyesa ne demek? Elyesa isminin kısaca anlamı nedir? elyesa ne demektir? Elyesa ismi kuranda geçiyor mu? bu isim çocuğa verilir mi?
elyesa ismi

Elyesa ne demek? Elyesa isminin kısaca anlamı nedir? elyesa ne demektir? Elyesa ismi ne anlama gelir? Elyesa kuranda geçiyor mu? bu isim çocuğa verilir mi?

Anne babalar doğacak bebekleri için isim araştırması yaparken araştırdıkları isimlerden biri de "Elyesa" olarak öne çıkmaktadır. Elyesa isminin anlamını merak eden ebeveynler, Elyesa isminin anlamı nedir? elyesa ne demektir? Elyesa kuranda geçiyor mu? gibi soruların yanıtlarını arıyorlar.


ELYESA NE DEMEK?

Elyesa ismi de tıpkı diğer isimler gibi farklı bir anlama ve dil kökenine sahiptir. Elyesa adının anlamı, kimileri tarafından beğenilirken kimleri tarafından beğenilmemektedir.

TDK'da yer alan bilgilere göre;
Elyesa ismi, Bolluk, bereket demektir. Elyesa; Kur'an-ı Kerim'de adı geçen bir peygamberin adıdır.

 
Elisha isminin farklı bir biçimidir. Latince ve Yunancada Eliseus, Arapçada Alyasa ve Türkçede ise Elyesa biçimlerinde kullanılır. Tevrat, İncil, Kur'an, Ginza Rba ve Bahai yazılarında peygamber ve mucizevi bir kişilik olarak bahsedilir.

Elyesa ismi Kur’an'da Geçiyor mu?

Elyesa ismi Kuran'da geçiyor mu? bu isim çocuğa verilebilir mi? mi sorusunun cevabı ise, Elyesa ismi Kur'an-ı Kerim'de (Enam 86. ayet, Sad 48. ayet) geçmektedir; İlyas, Elyas ve Elyesa, erkek çocuğa isim olarak konulabilir.

- Sitemizde bulunan diğer isimler için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski