Ahmet Eşref Fakıbaba kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

Ahmet Eşref Fakıbaba kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? eşi kim? özgeçmişi, biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Ahmet Eşref Fakıbaba

Ahmet Eşref Fakıbaba kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? eşi kim? özgeçmişi, biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


Ak Parti'den ve Milletvekilliğinden istifa ederek İyi Parti'ye geçen Ahmet Eşref Fakıbaba'nın hayatı hakkında merak edilenler. 

AHMET EŞREF FAKIBABA NERELİ?

Ahmet Eşref Fakıbaba 16 Aralık 1951 tarihinde, Manifaturacı bir babanın beş çocuğunun en küçüğü olarak Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde dünyaya gelmiştir. Birecik Lisesi'nden mezun oldu. Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1975 yılında mezun olmuştur.

Ahmet Eşref Fakıbaba, 2004-2014 yılları arasında Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı, 2017-2018 yıllarında da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak görev yapmıştır.

1982 yılında İstanbul Taksim İlkyardım Hastanesi'nde genel cerrahi uzmanlığını tamamlamıştır. Aynı yıl Iğdır Devlet Hastanesi'nde göreve başlamış, iki yıl başhekimlik yaptıktan sonra 1984 yılında Birecik Devlet Hastanesi'ne geçiş yapmıştır. 1992 yılında Şanlıurfa SSK Hastanesi'ne tayin olmuş ve burada 11 yıl boyunca başhekim olarak çalışmıştır.


Siyasi kariyeri

AK Parti adayı olarak girdiği 2004 yerel seçimlerinde Şanlıurfa Belediye Başkanı seçildi. 2009 yerel seçimleri öncesinde partisindeki temayül yoklamasında birinci olmasına karşın aday gösterilmemiştir. Basında ses getiren bu gelişmeye ilişkin olarak, AK Parti'nin Şanlıurfa milletvekillerinin "Urfa'da ceketimizi koysak yüzde 70 oy alır" diyerek parti başkanı Erdoğan'ı ikna ettikleri öne sürülmüştür.

Fakıbaba, aday gösterilmemesi üzerine Ocak 2009'da partiden istifa ederek, seçimlerde bağımsız aday olduğunu açıklamıştır. Saadet Partisi, Fakıbaba'nın adaylığına açık destek vermiştir. 29 Mart 2009 tarihinde gerçekleştirilen seçimlerde oyların yaklaşık yüzde 44'ünü alarak birinci olan Fakıbaba, yeniden Şanlıurfa Belediye Başkanı seçilmiş ve Saadet Partisi'ne katılmıştır.

Numan Kurtulmuş'un partiden ayrılmasını gerekçe göstererek Saadet Partisi'nden ayrılmış ve 22 Ocak 2013 tarihinde yeniden AK Parti'ye katılmıştır. 2014 yerel seçimlerinde tekrar aday olmamış ve görevdeki on yılın ardından Şanlıurfa Belediye Başkanlığından ayrılmıştır.

Haziran 2015'teki seçimlerde ve dört ay sonra tekrarlanan seçimlerde AK Parti'den Şanlıurfa milletvekili seçildi. 2018 genel seçimlerinde partisinin oyu yüzde 64'ten yüzde 52'ye gerilese de, yeniden milletvekili seçilmeyi başardı. 2017-2018 yıllarında bir yıl süreyle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına getirilmiştir.

20 Ekim 2022 tarihinde yaptığı açıklamayla hem AK Parti üyeliğinden, hem de milletvekilliğinden istifa ettiğini açıklayarak İYİ Parti'ye katılmıştır.

Ahmet Eşref Fakıbaba'nın eşi kim?

Ahmet Eşref Fakıbaba, Gül Fakıbaba ile evlidir. Çiftin bu evlilikten "Esin" ve "Selin" adlarında iki kızları vardır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski