İhtiyaç sahiplerine 900-2500 TL Doğalgaz desteği başvuru ekranı

Doğalgaz Yardım Başvurusu nasıl yapılır? e Devlet doğalgaz yardımı kimlere verilir, e-devlet doğalgaz yardımı başvuru formu sayfası, e devlet doğalgaz yardım 2022
Doğalgaz Yardım Başvuru

Doğalgaz Yardım Başvurusu nasıl yapılır? e Devlet doğalgaz yardımı kimlere verilir, e-devlet doğalgaz yardımı başvuru formu sayfası, e devlet doğalgaz yardım 2022


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere 900-2500 TL değişen miktarlarda verilen doğalgaz desteği vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görmektedir. Doğalgaz yardımı başvuru ekranını henüz başvuru yapmayan kişiler için sizlerle paylaşıyoruz.

İhtiyaç sahiplerine 900-2500 TL Doğalgaz yardımı!

Kabine Toplasının ardından gündeme dair birçok konuya değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, doğalgaz desteği hakkında yaptığı açıklamada; "Yeni başvuru döneminde ev sahipliği yanında kiracıları da doğalgaz desteğine aldık. Hane başı 900 lira ile 2 bin 500 lira olacak şekilde artırdık." dedi.

Yeni başvuru döneminde, ev sahipleri gibi kiracılar da doğalgaz desteği alabilecek. Ayrıca, kronik hasta, yaşam destek cihazı bulunan hanelere yüzde 5 ilave edilecektir. İhtiyaç sahibi ailelere toplam 3 milyar liralık doğalgaz desteği verilecek.

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Doğalgaz yardımı başvuruları 5 Eylül'den itibaren e-devlet üzerinden yapılabilmektedir. İhtiyaç sahibi olmak şartıyla doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe/beldede ikamet eden ve doğal gaz aboneliği olan bütün vatandaşlar destekten yararlanabilmektedir.

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Doğalgaz Tüketim Desteğine e devlet üzerinden, "https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti" adresinden başvuru yapılmaktadır..

DOĞALGAZ DESTEĞİ E-DEVLET BAŞVURU İÇİN TIKLAYIN


DOĞALGAZ YARDIMI ÖDEMELERİ NASIL YAPILACAK?

Doğalgaz desteği ödemeleri, hak sahibinin PTT kartına yatırılacaktır. Başvuru sonucu hak sahibi durumunda olan kişiler PTT'ye doğalgaz faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilir.

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Doğalgaz tüketim desteği için geçen sene belirlenen şartlar ve nereden başvurulacağı bilgisi hakkında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık şu açıklamalarda bulunmuştu. Bu yılda bu şartların geçerli olacağı öngörülüyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ıngeçen yıl yaptığı yazılı açıklamada, Doğalgaz Tüketim Desteği'ne başvuruların e-Devlet üzerinden yapılacağını belirterek, "Desteğimizden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız, sistem üzerinden bakanlığımızca sunulan Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti ekranından gerekli bilgileri doldurarak başvurularını yapabilecek" demişti.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski