Eyüp Kadir İnan kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

Eyyüp Kadir İnan kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? özgeçmişi, biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Eyüp Kadir İnan


Eyyüp Kadir İnan kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? özgeçmişi, biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


Ak Parti İzmir Milletvekili Eyüp kadir İnan'ın hayatı hakkında merak edilenler..

Eyüp Kadir İnan Nereli?  

Eyyüp Kadir İnan 1993 yılında İzmir'in Konak ilçesinde dünyaya gelmiştir. Aslen Şanlıurfa Siverek'lidir. Üniversite eğitimini Gediz Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olarak tamamlamış, ardından Bahçeşehir Üniversitesi Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisans eğitimine devam etmektedir.


Dijital dönüşüm sektöründe faaliyet gösteren kendisine ait firmada yönetici olarak çalışma hayatını sürdürmektedir. 2010-2011 yılları arasında İzmir İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği ile birlikte siyasette görev almaya başlayan İnan, 2011-2015 yılları süresince İzmir İl Gençlik Kolları Üniversiteler ve devamında Seçim İşlerinden sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevlerini yürütmüştür.

2015-2018 yılları arasında Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyeliği görevinde bulunan İnan; aynı zamanda TBMM'de Milletvekili Danışmanı olarak görev yapmıştır. 2018 yılında İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığı'na seçilen Eyüp Kadir İnan, 15 Mart 2021 tarihinde düzenlenen 6. Olağan Genel Merkez Gençlik Kolları Kongresi'nde Gençlik Kolları Genel Başkanı olarak seçilmiştir.

14 Mayıs 2023 seçimlerinde, Ak Parti İzmir 2. bölgeden 1. sıra milletvekili adayı olmuş ve 28. Dönem AK Parti İzmir Milletvekili olarak seçilmiştir.

İyi derecede İngilizce bilen Eyyüp Kadir İnan, evli ve bir çocuk babasıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski