Erdoğan'ın Tercümanı Fatima Gülham Abushanab kimdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tercümanı Fatma Gülham Abushanab kimdir? kaç yaşında? aslen nereli? özgeçmişi, biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Erdoğan'ın Tercümanı Fatma Gülham Abushanab

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Tercümanı Fatma Gülham Abushanab kimdir? kaç yaşında? aslen nereli? özgeçmişi, biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Uluslararası görüşmelerinde yanından ayırmadığı tercümanı Fatima Gülham Abushanab'ın hayatı hakkında merak edilenler.

FATIMA GÜLHAM ABUSHANAB KİMDİR?

Cumhurbaşkanlığı Uluslararası İlişkiler Uzmanı kadrosunda yer alan ve NATO Liderler zirvesinde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tercümanlığını yapan, Fatma Gülham Abushanab, eski Fazilet Partisi İstanbul Milletvekili Merve Kavakçı ve Ali Ahmad Abushanab'ın' kızıdır. Merve Kavakçı'nın, 1988 yılında Ürdün asıllı Amerikalı Ali Ahmet Abushanab ile yaptığı evlilik 5 yıl sürmüş ve 17 Haziran 1993'de sona ermiştir.

Fatima Gulham Abushanab kaç yaşında?

Fatma Gülham Abushanab'ın kaç yaşında olduğuna dair bir bilgiye ulaşılamamıştır.


Fatıma Gülham Abushanab, lisans eğitimini Uluslararası İlişkiler alanında George Mason Üniversitesi'nde tamamlamış, ardından Georgetown Üniversitesi'nde Liberal Studies programında Müslüman-Hristiyan İlişkileri Bölümü'nde yüksek lisans yapmıştır.

Washington D.C.'de sürdürdüğü eğitimin yanı sıra farklı yerlerde araştırma asistanlığı görevinde bulunmuştur. Abushanab'ın görev aldığı kuruluşlardan bazıları Becketfund Organization for Religious Liberty, Woodrow Wilson International Center for Scholars ve United States Congress olmuştur.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tercümanı Fatma Gülham Abushanab
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tercümanı Fatma Gülham Abushanab


ERDOĞAN ELEŞTİRİLERE NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatma Gülham Abushanab'ın tercüman olarak seçilmesiyle ilgili 2021'de yapılan eleştirilere yanıt vermişti. Abushanab'ı çok iyi İngilizce bilmesi nedeniyle tercih ettiğini belirtirken, eski ABD Başkanı Trump'la görüşmesinde de aynı ismin görev aldığını, bir anısını da anlatarak şöyle açıklamıştı:

"Fatma kızımız, Trump döneminde de benim tercümanım olarak bir toplantıya katılmıştı. O zaman Trump bana, Fatma kızımızın İngilizceye çok hakim olduğunu söyledi ve nerede öğrendiğini sordu. Ben de "Teksas'ta" deyince Sayın Trump, "Ben de Teksas'lıyım. Teksas aksanını herkes bilmez. Her liderin dile hakimiyeti olan güvenilir bir tercümanı olması gerek" dedi. Aynısını Biden da söyledi. Yani Sayın Trump da Biden da, Fatma kızımızın İngilizcesinden övgüyle söz ederken, tebrik ederken bizimkiler burada başörtülü vesaire diye eleştirdiler."

Fatima Gülham Abushanab, Annesi Merve Kavakçı, Teyzesi Ravza Kavakçı Kan
Fatima Gülham Abushanab, Annesi Merve Kavakçı, Teyzesi Ravza Kavakçı Kan

Fatma Gülham Abushanab'ın annesi Merve Kavakçı Türkiye'nin Malezya Büyükelçisi, Teyzesi Ravza Kavakçı Kan ise Ak Parti 25., 26. ve 27. dönem milletvekilidir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski