LCW kimin? LC Waikiki sahibi kimdir? LCW Türk markası mı?

LC Waikiki kimin? sahibi kim? kime ait? LC Waikiki'yi kim kurdu? LC Waikiki'nin sahibi Mustafa Küçük kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?
LC Waikiki kimin?

LC Waikiki kimin? sahibi kim? kime ait? LC Waikiki'yi kim kurdu? LC Waikiki'nin sahibi Mustafa Küçük kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

Türkiye'nin her yerinde hizmet veren hazır giyim mağazası LC Waiki markasının sahibi, bir çok vatandaş tarafından merak ediliyor. LCW ne demek? sorusu da bir diğer merak edilen konular arasındadır.

LCW kimin? LC Waikiki sahibi kimdir? LCW Türk markası mı? LC Waikiki yerli mi? Sahibi Mustafa Küçük kimdir, aslen nereli, eşi ve çocukları kimdir?


LCW Kuruluşu

Hazır giyim firması olan ve Türkiye'nin bir çok yerinde yer alan LC Waiki mağazaları, önce 1988 yılında George Amoual tarafından Fransa'da kurulmuş, daha sonra 1997 yılında Türkiye'nin markası olmuştur.

LCW Sahibi kim?

İstanbul merkezli 47.700 çalışanı ve 47 ülkede 1047 mağazası bulunan LC Wakiki markasının sahibi Mustafa Küçük ve Vahap Küçük'tür. İlk olarak Fransa'da kurulan marka daha sonra Türkiye'ye ait bir marka olmuştur.

LC Waikiki kelime anlamı ne demek?

Waikiki, Hawai'de (ABD) Oahu Adası'nda sahil tatil yerinin adıdır. Fransızcada "arkadaşlar" anlamına gelen "Les Copains" kelimelerinin baş harflerinden oluşan "LC" kısaltmasını da eklediklerinde LC Waikiki markası oluşmuştur.


LC Waikiki Hangi Ülkenin Markası?

Lc waikiki markası, başlangıçta Fransa'da kurulmuş ancak daha sonra Türkiye'ye ait bir marka haline gelmiştir.

LC Waikiki'nin Türk markası olması

1988 yılında Malatya'lı Küçük ailesinin sahibi olduğu Taha Tekstil, Waikiki'nin Türkiye'de üretimini yaptı. Taha Grup, 1991 yılında Tema Tekstil'i kurarak markanın Türkiye lisansını aldı. 1997 yılında ise, Waikiki’nin sahipleri markalarını Tema grubuna sattı.

LCW Sahibi Mustafa Küçük kimdir? nereli?

Forbes'ın bu sene 11.'sini düzenlediği Türkiye'nin en zengin kişileri listesine göre ilk kez milyarder olan Mustafa Küçük 1963 yılında Malatya Doğanşehir'de köylü bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Kısıtlı eğitim imkanlarına rağmen bulunduğu ilçeden üniversiteyi kazanan 2 kişiden biri olmuştur.

1986 yılında, yüksek lisans eğitimi sırasında tanıştığı arkadaşının ailesinin 8 küçük makinelik atölyesinde iş dünyası ile tanıştı. 1987'de Tema Tekstil'in teklifi ile bir apartmanın bodrum katında bir atölyede kendi işine başladı. İşe başladığında, bir şoför ve bir sekreterle birlikte 3 kişiydiler. Daha sonra numune dikmek için bir dikiş makinesi ve bir de kesim masası aldı. Bir süre tedarikçi firmalarla iş yaptı.

Zamanla nakış, baskı, etiket, boyahane yatırımı yaptı. Mustafa Küçük, 1988'de Tema Tekstil'in Genel Müdürlüğü görevinin ardından Tema Holding'in Genel Koordinatörlük görevini yürüttü. 2000'de Taha Holding'te perakende ve üretim gruplarının ayrılması kararı çıkınca perakende sektöründe Tema Grubu'nun CEO'luğunu üstlendi. Halen, LC Waikiki, LCW, South Blue ve X-Side markalarının geliştirilmesi ve mağazalar zincirinin oluşturulması sorumluluğunu yürütüyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski