Türkiye Yüzyılı nedir? 16 maddelik Türkiye Yüzyılı vizyon belgesi

Türkiye Yüzyılı Vizyonu nedir? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün ne açıklayacak? Türkiye Yüzyılı Videosu, Logosu.
Türkiye Yüzyılı Vizyon Belgesi

Türkiye Yüzyılı Vizyonu nedir? Türkiye Yüzyılı nedir? 16 maddelik Türkiye Yüzyılı vizyon belgesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ne açıkladı? Türkiye Yüzyılı Videosu, Logosu.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara'da düzenlenen programda, Türkiye'nin ikinci yüzyılına ilişkin yeni program ve hedeflerinin yer aldığı "Türkiye Yüzyılı" vizyonunu kamuoyuyla paylaşacak. Yoğun bir kalabalığın beklendiği programa 11 siyasi parti davet edilirken çok sayıda ünlü isim de programa katıldı.

AK Parti, "Türkiye Yüzyılı" vizyon yaklaşımı kapsamında hazırladığı logoyu, geçen hafta kamuoyuyla paylaşmıştı. 100'üncü yaşına girmeye hazırlanan Türkiye Cumhuriyeti'ni kesintisiz 20 yıldır yöneten AK Parti, yeni yüzyılı şekillendirecek program, proje ve hedeflerle halkın karşısına çıktı.

TÜRKİYE'NİN YENİ VİZYONU

Son 20 yılda ülkede ulaşımdan sağlığa, ekonomiden bilim ve teknolojiye, sanayiden tarıma, çevreden turizme birçok alanda önemli adımlar atan AK Parti iktidarı, "Türkiye Yüzyılı" ile Cumhuriyet'in ikinci yüzyılına dair yeni vizyonunu ortaya koydu.

ANKARA'DA HEYECANLI GÜN

AK Parti kurmayları, üzerinde aylardır çalışılan ve "ülkenin gelecek tasarımı" olarak niteledikleri "Türkiye Yüzyılı" tanıtımının hazırlıklarını tamamladı. Vizyon belgesi niteliği taşıyan program, 28 Ekim Cuma günü Ankara Spor Salonu'nda vatandaşlarla paylaşıldı..

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tek konuşmacı olacağı törende sporcular, sanatçılar, cemaat vakıfları, Alevi dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sanayici ve iş adamları, sanatçılar, çevreci genç ve kadınlar, şehit ve gazi yakınları, engelliler, siyasi parti temsilcileri, yabancı misyon temsilcileri, akademisyenler, gazeteciler ve sosyal medya fenomenleri de yer aldı.

PROGRAMA 11 SİYASİ PARTİ DAVET EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı" başlıklı konuşmasında din, dil, ırk, cinsiyet, inanç, düşünce farkı gözetmeden toplumun tüm katmanlarına "Gelin büyük ve güçlü Türkiye'yi birlikte kuralım." çağrısı yaptı.

Cumhur İttifakı'nı oluşturan MHP ve BBP'nin yanı sıra CHP, İYİ Parti, DSP, Saadet Partisi, HÜDA-PAR, Demokrat Parti, Vatan Partisi, Yeniden Refah Partisi ve Anavatan Partisi, tanıtım toplantısına genel başkan seviyesinde davet edildi.

Programda, protokol düzeni olmadı. Kabine üyeleri, AK Parti Genel Başkan yardımcıları, milletvekilleri, il başkanları ve belediye başkanları salonun tribünlerinde davetlilerin arasında karışık oturacak. Davetli siyasi partilerin genel başkanları için ise tribünde özel bölüm ayrıldı.


TÜRKİYE YÜZYILI LOGOSU

AK Parti, "Türkiye Yüzyılı" vizyon yaklaşımı kapsamında hazırladığı logoyu, geçen hafta kamuoyuyla paylaşmıştı. Cumhurbaşkanlığı forsundaki görsel form ve anlamsal çerçeveden esinlenerek oluşturulan logodaki 16 yıldız, kadim Türk tarihinin asli unsurlarını sembolleştirirken Türk bayrağının tamamlayıcısı tek yıldız ise ortak mirası temsil ediyor.

Türkiye Yüzyılı Logosu
Türkiye Yüzyılı Logosu

Türkiye Yüzyılı vizyonunun küresel karakteri logonun dairesel konturu ile vurgulanıyor, hilal etrafından yayılan 100 güneş ışınının her biri Cumhuriyetin her bir yılını simgeliyor. Dairesel form ve altın efektli özel renkle ise dünyada Türkiye Yüzyılı'nın bir güneş gibi doğduğu ilişkisi kuruluyor.

2053 VİZYONUNUN İNŞASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhuriyetimizin yüzüncü yaşını, sıradan yıl dönümü kutlamasının çok ötesine geçen "Türkiye Yüzyılı" atılımıyla karşılamaya hazırlanıyoruz. Daha önce milletimizi nasıl 2023 hedeflerimize ufkuyla buluşturmuşsak, inşallah şimdi de Türkiye Yüzyılı programımızla 2053 vizyonumuzun inşasına başlıyoruz." ifadesini kullanmıştı.

Başkan Erdoğan, sosyal medya hesabından "Türkiye Yüzyılı" mesajıyla, Türk savunma sanayisinin mihenk taşlarından Şakir Zümre'nin hikayesinin anlatıldığı filmi paylaştı.

Türkiye Yüzyılı ilk Videosu izle


Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 20.23'te yaptığı paylaşımda, "Ülkemizin ve medeniyetimizin kazanımları üzerinde yükselteceğimiz Türkiye Yüzyılı vizyonu ile asırlık hamleler hayata geçecek, hayallerimiz inşallah bir bir gerçek olacak." ifadelerine yer verdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca "Yüzyıllık Hayaller, Asırlık Projeler" temasıyla başlatılan "Türkiye Yüzyılı" serisinin ilk filmi, savunma sanayisinin mihenk taşlarından Şakir Zümre hakkında hazırlandı.

Türkiye Yüzyılı ikinci Videosu izle


Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaştığı ikinci videoda; "Biz siyaseti ülkemiz için eser üretmek, milletimize hizmet etmek için yapıyoruz. İnşallah milletimize hizmet yolculuğumuzu Türkiye Yüzyılı ile zirveye çıkaracağız." ifadelerini kullandı.

İLETİŞİM BAŞKANI FAHRETTİN ALTUN'UN PAYLAŞIMI

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da filme ilişkin paylaşımında, "Türk savunma sanayiinin mihenk taşlarından biri olan Şakir Zümre'nin 100 yıl önce kurduğu hayaller, bugün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın iradesiyle bir bir hayata geçiyor. Türkiye Yüzyılı vizyonuyla, nice büyük projelere, nice büyük zaferlere." ifadelerini kullandı.

ŞAKİR ZÜMRE'NİN HİKAYESİ

Film, bir kız çocuğunun Yüzyıllık Hayaller Sergisinde yer alan fotoğrafta Mustafa Kemal Atatürk'ün yanında duran kişinin kim olduğunu dedesine sormasıyla başlıyor. Filmde Türk savunma sanayinin önemli isimlerinden Şakir Zümre'nin hikayesi dede tarafından torununa anlatılıyor.

Atatürk'ün bundan 100 yıl önce Şakir Zümre'den Türkiye'nin yerli ve milli silah sanayisinin kurulmasına öncelik etmesini istediğini aktaran film, Şakir Zümre'nin Atatürk'ün teşvikiyle Türk Sanayii Harbiye ve Madeniye Fabrikasını kurduğunu ve burada uçak bombaları, denizaltı bombaları gibi pek çok önemli savunma sistemi üretimine imza attığını kaydediyor.

Filmde, Atatürk'ün vefatından sonra İkinci Dünya Savaşı döneminde fabrikanın çeşitli bahanelerle kapatılmaya zorlandığına, Şakir Zümre'nin ise fabrikasını soba fabrikasına çevirmek zorunda kaldığına işaret ediliyor.

Filmin ikinci kısmında ise Türkiye'nin bu hayalinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde üretilen milli savunma sistemleriyle gerçek olduğuna dikkat çekiliyor.

Filmde, "Hep birlikte yüz yıllık hayallerimizi gerçeğe dönüştürmeye devam ediyoruz. 100 Yıllık Hayaller Asırlık Projeler" ifadeleriyle Türkiye Yüzyılı logosuna yer verildi.

ERDOĞAN'IN TÜRKİYE YÜZYILI AÇIKLAMALARI

Türkiye'nin ikinci yüzyılındaki planlarına dair, hedeflere ve Türkiye'nin ufkunun nereye doğru evrileceğine ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 28 Ekim 2022'de açıkladığı Türkiye Vizyonu konuşmasının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Türkiye Yüzyılı vizyonunda 16 farklı başlığın yer aldığı görüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan maddeleri tek tek açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı vizyon belgesinde şu maddeler yer alıyor:

16 maddelik Türkiye Yüzyılı vizyon belgesi

1- Sürdürülebilirliğin Yüzyılı

"Türkiye Yüzyılı sürdürülebilirliğin yüzyılıdır. Ekonomik kalkınma ve sosyal gelişme alanlarında tüm kurumlarımızla birlitke ortak hedeflere yürüyeceğiz.

2- Huzurun Yüzyılı

Türkiye Yüzyılı huzurun yüzyılıdır. Dünya derin ekonomik adaletsizlikten savrulmalar yaşarken biz tam ortasında bulunduğumuz sıkıntılı fotoğraftan ayrışıyoruz.

3- Başarının Yüzyılı

Türkiye Yüzyılı başarının yüzyılıdır. Ülkemizi daha nice başarılarla, enlerle tanıştırarak ülkemizi zirveye çıkartmakta kararlıyız.

4- İstikrarın Yüzyılı

Türkiye Yüzyılı güven ve istikrarın yüzyılıdır. İstihdam gücünü kazanan ülkemiz güven ve istikrar iklimi sayesinde bunu elde etmiştir. Gücü artan Türkiye'nin istikrarına sahip çıkması halinde ulaşamayacağı hedef yoktur. Ülkemize eser ve hizmet kazandırmaya devam edeceğiz.

5- Üretimin yüzyılı

Türkiye Yüzyılı üretimin yüzyılıdır. Sanayiden tarıma her alanda dünyadaki rekabet gücümüzü artırıyoruz. Türkiye'yi en büyük sanayi ve ticaret merkezlerinden biri haline getireceğiz.

6- Verimliliğin yüzyılı

Türkiye Yüzyılı verimliliğin yüzyılıdır. Salgın ve savaşın tetiklediği ekonomik dalgalanmalar krizleri derinleştirirken biz bu kötü krizden ayrışmayı başardık. Türkiye ekonomi programını da verimlilik üzerine inşa ediyoruz. Yeşil kalkınma devrimine katkı verecek faaliyetleri geliştireceğiz.

7- Gücün yüzyılı

Türkiye Yüzyılı gücün yüzyılıdır. Kazandığımız her başarı ülkemizin gücüne güç katmaktadır. Ülkemizin siyasi ve ekonomik bir güç olarak küresel yükselişini daha da geliştireceğimiz altyapımızla sürdüreceğiz. Duraklamaya ve gerilemeye izin vermeden büyük Türkiye'nin inşasını tamamlayacağız.

8- Dijitalin yüzyılı

Türkiye Yüzyılı dijitalin yüzyılıdır. Ülkemizi metaverse'ten blokzincire ülkemizi her alanda en üst seviyeye çıkaracağız.

9- İletişimin yüzyılı

Türkiye Yüzyılı iletişimin yüzyılıdır. Ülkemizle diğer ülkeler arasındaki iletişimi hızlı ve şeffaf hale getirecek düzenlemeleri milli güvenliğin teminatı olarak görüyoruz. Dezenformasyona karşı etkili tedbirler almayı sürdüreceğiz.

10- Bilimin yüzyılı

Türkiye Yüzyılı bilimin yüzyılıdır. Bilimin ilerleyişinin insanlığı nasıl etkileyeceğinin tartışıldığı farklı bir dönemden geçiyoruz. Yürütülen bilimsel çalışmaları destekleyerek bu alanda da söz ve iddia sahibi olacağız.

11- Kalkınmanın yüzyılı

Türkiye Yüzyılı kalkınmanın yüzyılıdır. Küresel krizler karşısında kendi önceliklerimizi korumayı başardık. Her alanda gelişmiş ülkelerin önüne geçecek altyapıyı daha da geliştireceğiz. Yeni bir ekonomik sosyal kalkınma atılımını gerçekleştirmenin eşiğindeyiz.

12- Barışın yüzyılı

Türkiye Yüzyılı barışın yüzyılıdır. Savaşların ve çatışmaların arttığı bir dönemde tüm taraflarla eşit bir ilişki geliştiren tek ülke konumundayız. Çok yönlü dengeler üzerinde hem masa hem sahada sergilediğimiz insani duruş daha çok takdir topluyor.

13- Değerlerin yüzyılı

Türkiye Yüzyılı değerlerin yüzyılıdır. Kadim değerleri yeni gerçekler ışığında geliştirerek sonraki nesillere aktaracağız.

14- Haklının yüzyılı

Türkiye Yüzyılı haklının yüzyılıdır. Temel özgürlüklerin eksiksiz kullanılması için haklının güvencesi ve doğrunun tarafı olacak bir demokrasi işleyişinin tarafı olmak istiyoruz. Hiçbir ayrım olmadan herbir bireyin hakkını teminat altına alacağız.

15- Şefkatin yüzyılı

Türkiye Yüzyılı şefkatin yüzyılıdır. Bizim sesimiz aynı gürlükte çıkmaya devam etmiştir. Sosyal destekler başta olmak üzere vatandaşımıza daha kuşatıcı hizmetler sunacağız.

16- İstikbalin yüzyılı

Türkiye Yüzyılı istiklalin ve istikbalin yüzyılıdır. Bugün güçlüyüz yarın daha da güçlü olacağız. Yeni projeler ve programlar peşinde koşmaya devam edeceğiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski