Prof. Dr. Aslı Baykal kimdir? kaç yaşında? aslen nereli?

Prof. Dr. Aslı Baykal kimdir? kaç yaşında? aslen nereli? eğitimi, mesleği ne? özgeçmişi, biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Aslı Baykal

Prof. Dr. Aslı Baykal kimdir? kaç yaşında? aslen nereli? eğitimi, mesleği ne? özgeçmişi, biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


Son günlerde, muhalefete karşı yaptığı açıklamalarla çok konuşulan, Deniz Baykal'ın kızı Akademisyen Prof. Dr. Aslı Baykal'ın hayatı birçok kişi tarafından merak edilmektedir.


ASLI BAYKAL KİMDİR?

Prof. Dr. Aslı Baykal, 1965 yılında dünyaya gelmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kızıdır. Büyükannesi Feride Baykal, büyükbabası Hüseyin Hilmi Baykal'dır. Aslı Baykal, baba tarafından Kafkas ve Mısır göçmenidir.

Tıp Fakültesini bitirdikten sonra, Ankara Numune Hastanesi'nde görev almış, ardından Biyokimya alanında yüksek lisans çalışmalarında bulunmuştur. Erken yaşlarda doçent olan Aslı Baykal, halen Akdeniz Üniversitesi'nde Biyokimya profesörü olarak çalışmalarına devam etmekte olup, İngilizce ve Almanca bilmektedir.

Akademik kariyeri boyunca pek çok dergide makaleleri yayınlanan Aslı Baykal, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından Cumhuriyet Halk Partisi CHP'den istifa ettiğini duyurmuştu. Açıklamalarıyla Adalet ve Kalkınma Partisi Ak Parti'ye katılacağı iddia edilmişti. Ancak geçtiğimiz günlerde bu iddiaları yalanladı.


Aslı Baykal'dan Kılıçdaroğlu'na olay gönderme!

CHP ve 6'lı masanın yurt dışından medet ummasına sosyal medya hesabı Twitter üzerinden tepki gösteren Aslı Baykal, Mustafa Kemal Atatürk'ün sözünü alıntılayarak, "Hangi istiklal vardır ki, ecnebilerin nasihatleriyle, ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin?" ifadelere yer verdi.





Aslı Baykal daha önce ne söyledi?



Aslı Baykal Twitter adresi ne?

Aslı Baykal'ın twitter adresi: @asliibaykal

Aslı Baykal kiminle evli?

Aslı Baykal'ın evli mi? veya bekar mı? olduğuna dair bir bilgiye ulaşılamamıştır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski