Emre Cemil Ayvalı kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

Emre Cemil Ayvalı kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? mesleği ne? nereden mezun? özgeçmişi, biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Emre Cemil Ayvalı

Emre Cemil Ayvalı kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? mesleği ne? nereden mezun? özgeçmişi, biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


Ak Parti Tanıtım ve Medya Eski Başkan Yardımcısı, Ak Parti MKYK Üyesi Emre Cemil Ayvalı'nın hayatı hakkında merak edilenler.

EMRE CEMİL AYVALI KİMDİR?

Emre Cemil Ayvalı 10 Nisan 1988 tarihinde İzmir'de dünyaya gelmiştir. İlköğrenimini Aliağa Gazi İlköğretim Okulu'nda, ortaöğrenimini Alp Oğuz Anadolu Lisesi'nde, lisans eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi İngilizce İktisat Bölümü'nde tamamlamıştır.

Lisans eğitimini desteklemek için, İngiltere'de yabancı dil eğitimi almıştır. Yüksek Lisans Eğitimini Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde tamamlamış, AK Parti iktidarları döneminde değişen sosyoloji üzerine tez çalışmasında bulunmuştur.

Çalışma Hayatı

2012-2015 yılları arasında TBMM'de, sırasıyla Milletvekili Danışmanı ve AK Parti Grup Danışmanı olarak görev yapmış, 64. Hükümet Dönemi'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda Bakan Danışmanı olarak çalışmıştır. UKTAŞ Denetim Kurulu Üyeliği'ni icra etmiş, bu görevinin ardından Başbakanlık Basın Halkla İlişkiler Müşavirliği yapmıştır. Sonrasında Cumhurbaşkanlığı'nda Uzman olarak çalışmıştır. 2018 yılından bu yana kendisine ait bir danışmanlık firmasında ticari hayatına devam etmektedir.


Siyasi Hayatı

2006-2008 yılları arasında AK Parti Karşıyaka İlçe Gençlik Kolları ve 2008-2012 yılları arasında İzmir İl Gençlik Kolları'nda başkan yardımcılıkları görevlerinde bulunmuştur. 2010 yılında bir makalesiyle, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından düzenlenen Işığı Yak Blog Yarışması'na katılmış ve üçüncülük ödülünü dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'dan almıştır.

2012-2014 yılları arasında, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları'nda Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeliği yapmıştır. 24 Haziran 2018 Genel Seçimlerinde İzmir 1. Bölge 6. Sıradan Milletvekili Adayı olmuştur. Eylül 2018 – Haziran 2020 tarihleri arasında AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmüştür.

Kitapları

CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu dönemini (2009-2018) incelediği ve CHP'li ve FETÖ'cü aktörlerin ele alındığı dönemde yaşanan kritik olaylar bazında söylem analizini yaptığı "Yönünü Şaşıran OK" isimli bir kitabı bulunmaktadır.

Emre Cemil Ayvalı kiminle evli?

Emre Cemil Ayvalı, Meltem Ayvalı ile evli olup, çiftin 1 kızları bulunmaktadır.

Emre Cemil Ayvalı Sosyal Medya Hesapları

https://twitter.com/emrecemil35
https://www.facebook.com/EmreCemil35
https://www.instagram.com/emrecemil35
https://www.youtube.com/c/EmreCemilAyvalı35

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski