Ahmak ne demek? Ahmak kelimesinin anlamı nedir? TDK

Ahmak ne demek? Ahmak kelimesinin anlamı nedir? Türk Dil Kurumu Sözlükte ahmak anlamı, TDK Ahmak anlamları, Ahmak demek hakaret mi?
Ahmak ne demek

Ahmak ne demek? Ahmak kelimesinin anlamı nedir? Türk Dil Kurumu Sözlükte ahmak anlamı, TDK Ahmak anlamları, Ahmak demek hakaret mi?


Günlük hayatta kullandığımız bazı kelimenin gerçek anlamlarını bazen bilemeyebiliyoruz. Bu kelimelerin anlamları TDK sözlükte açıklamaktadır. Bu kelimelerden birisi de Ahmak kelimesidir.

Ahmak sözcüğü; eski dönemlerde daha sık kullanılsa da hala kullanılmaya devam edildiğinden anlamı da insanlar tarafından merak edilmektedir. Tam bu noktada insanlar, ahmak ne demek? ahmak kelimesinin anlamı nedir? Ahmak demek hakaret mi? Ahmakça ve ahmaklaşma kelimeleri ne anlama gelmektedir? gibi araştırmalar yapmaktadır.

Ahmak; genel itibari ile aklını gerektiği gibi kullanmayan kişiler için kullanılmaktadır.


Ahmak Ne Demek?

Kelime köken itibari ile Arapçadan dilimize geçmiş olan ahmak kelimesi, toplumumuzda yaygın olarak kullanılan bir kelimedir. Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre ahmak kelimesi anlamı şöyledir:

Ahmak Kelime Anlamı

Ahmak: Aklını gerektiği gibi kullanmayan, bön, budala, aptal.

Ahmak kelimesinin eş anlamlı kelimeleri; bön, budala ve aptal kelimeleridir. Bu kelimeler ahmak kelimesi ile aynı anlam taşımaktadır.

TDK'ya Göre Ahmakça ve Ahmaklaşma Kelimelerinin Anlamı Nedir?

Türk Dil Kurumu sözlüklerinde akmak kelimesinden türeyen ahmakça ve ahmaklaşma kelimelerinin hangi manaya geldikleri açıklanmaktadır.

Ahmakça: Cümle içerisinde sıfat olarak kullanılır ise biraz akmak anlamına gelir. Zarf olarak kullanılır ise ahmağa yakışır bir biçimde, aptalca anlamına gelir.

Ahmaklaşma: İsim olarak kullanılır. Aptallaşma anlamına gelmektedir. Örneğin bir kişinin ahmaklaşması ile ilgili cümle kurulduğunda, aptallaşma kelimesi yerine aynı anlama gelen ahmaklaşma kelimesi de kullanılabilir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski