Doktor Maaşı Ne Kadar 2024 Uzman Doktor Maaşları ne kadar oldu?

Doktor Maaşı Ne Kadar 2024, Yeni zam oranlarına göre, doktor, uzman doktor, aile hekimi maaşı ne kadar oldu? Doktorlar ne kadar maaş alır?
Doktor Maaşı Ne Kadar?

Doktor Maaşı Ne Kadar 2024, Yeni zam oranlarına göre, doktor, uzman doktor, aile hekimi maaşı ne kadar oldu? Doktorlar ne kadar maaş alır?


Sağlık sektöründe en önemli yapı taşları arasında yer alan doktor maaşları; uzman, pratisyen, asistan durumlarına göre değişmektedir. Unvan farklılıklarının yanında, devlette veya özel sektörde görev yapan doktorların aylık kazançları birbirinden farklıdır.

2023 yıl sonu enflasyon oranının belli olmasından sonra, refah payıyla birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, memurlara yüzde 49,25 oranında artış yapılacağı açıklandı. Diğer tüm memurlar gibi, Ocak ayında doktor maaşlarına da zam geldi.

En düşük Memur maaşı 22.017 TL'den 32.861 TL'ye yükseldi!

Aile hekimi, uzman, pratisyen, doktor maaşı ne kadar? 2024 doktor maaşları ile ilgili detaylı bilgileri sizler için hazırladık. Doktorların maaşları; unvan, çalıştığı yıl ve kademeye göre değişir. Aile hekimi ile uzman doktorun maaşı farklı olmakla birlikte, çalışılan yıla göre de maaş oranı artmaktadır.


Doktor Maaşı ne kadar 2024

2024 yılı Ocak zammı ile birlikte doktor maaşları da netlik kazanmış oldu. Buna göre yapılan yüzde 49,25 zamla birlikte Uzman Doktor (1/4) maaşı 37.162 TL'den 55.464 TL'ye yükselmiştir.

Aile Hekimi Maaşı ne kadar?

Hastaları muayene ederek, gerekli teşhis ve kontrolleri yaparak tedavi eden aile hekimleri, genelde pratisyen hekimlerdir. Hastalıkları teşhis edip, ön tanı koyarak ve gerektiği takdirde hastayı uzman doktora yönlendirmekle sorumlu olan aile hekimlerinin maaşı en düşük maaşları kıdemleri ve mesailerine göre 50.000 TL'ye kadar çıkmaktadır.

Uzman Doktor Maaşı ne kadar oldu?

Kendi alanlarına göre hasta muayene ederek tedavi eden doktorlara Uzman Doktor denilir. Polikliniklerde hizmet veren uzman doktorların maaşları uzmanlık alanlarına ve kıdemlerine göre değişiklik gösterir.

- Bu sayfamızda sizlere, Doktor Maaşları hakkında bilgiler vermeye çalıştık. Paylaşılan bilgilerde eksiklik veya yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız lütfen aşağıda bulunan yorum gönder kısmından bize bildiriniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski