Kaymakam Maaşı Ne Kadar 2024 Kaymakam Maaşları ne kadar arttı?

Kaymakam Maaşı Ne Kadar? 2024, Yeni zam oranlarına göre Kaymakamların maaşı ne kadar oldu? Kaymakamlar ne kadar maaş alır?
Kaymakam Maaşı Ne Kadar?

Kaymakam Maaşı Ne Kadar? 2024, Yeni zam oranlarına göre Kaymakamların maaşı ne kadar oldu? Kaymakamlar ne kadar maaş alır?


3 Ocak'ta enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve emekli zamları da netlik kazandı. Kaymakam maaşı ne kadar oldu? Kaymakamlar ne kadar maaş alır? Kaymakam maaşları ne kadar 2024? gibi soruların cevaplarını sizler için derledik.

2023 yıl sonu enflasyon oranının belli olmasından sonra, refah payıyla birlikte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, memurlara yüzde 49,25 artış yapılacağı açıklandı. Diğer tüm memurlar gibi, Ocak ayında Kaymakam maaşlarına da zam gelmiş oldu. Yaşanan bu gelişmenin ardından Kaymakam ve Vali Maaşları da vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı.

En düşük Memur maaşı 22.017 TL'den 32.861 TL'ye yükseldi!


Kaymakam Maaşı ne kadar 2024

2024 yılı Ocak zammı ile birlikte kaymakam maaşları da netlik kazanmış oldu. Buna göre yapılan yüzde 49,25 zamla birlikte, Kaymakam maaşları 74.000 TL civarına yükselmiştir.

Kaymakam kime denir?

Kaymakamlar ilçede Hükümetin temsilcisidir. İlçenin makam olarak en yüksek mülki amiridir. İlçenin genel idaresinden kaymakam sorumludur. Bakanlıkların kuruluş kanunlarına göre ilçede lüzumu kadar teşkilatı bulunur. Bu teşkilat (Dördüncü maddenin son fıkrasında belirtilen adli ve askeri teşkilat hariç) kaymakamın emri altındadır.

- Bu sayfamızda sizlere, Kaymakam Maaşları hakkında bilgiler vermeye çalıştık. Paylaşılan bilgilerde eksiklik veya yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız lütfen aşağıda bulunan yorum gönder kısmından bize bildiriniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski