Gazeteci Mehmet Acet kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

Mehmet Acet kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Gazeteci Mehmet Acet

Mehmet Acet kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


Kanal7 Ankara Temsilcisi, Gazeteci Mehmet Acet'in hayatı hakkında merak edilenler..

MEHMET ACET KİMDİR?

Mehmet Acet 1976 yılında Konya'nın Taşkent ilçesinde dünyaya gelmiştir. İlk ve orta öğrenimini Taşkent'te tamamlamış, ardından İstanbul Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun olmuştur.

Gazetecilik kariyerine 1995 yılında TRT'de staj yaparak adım atmıştır. 1996 yılında Kanal7 Dış Haberler Servisinde Muhabir olarak çalışmaya başladı. Bir yıl sonra Meridyen isimli dış politika programının yapımcılığını üstlenmiştir. 1999 yılında Kosova'dan savaş görüntülerini dünyaya geçen ilk gazeteci olarak ismini duyurmuştur. Daha sonra keskin bir dönüş yaparak diplomasi ve AB haberleri üzerinde yoğunlaşmıştır.

2000 yılında Kanal7'nin Brüksel temsilciliğini üstlenmiş, 1999 Helsinki zirvesinden 17 Aralık Brüksel zirvesine kadar uzanan süreçte AB - Türkiye ilişkilerini de ilgilendiren bir çok zirveyi yerinde takip etmiştir. Orta Asya'dan Amerika'nın batı yakasına kadar uzanan coğrafyayı gezerek bulunduğu ülkelerden haber ve dosya çalışmalarına imza atmıştır.


Kanal 7 Ankara temsilciliğine atanmadan önceki son çalışması Amerika'daki Ermeni Diasporası başlıklı dosya oldu. 2005 yılında Kanal7'nin en genç yöneticisi olarak Ankara temsilciliğine atandı.

Halen Kanal7'nin Ankara Temsilciliğini yapan Acet, Kanal7, Ülke tv de haftalık siyasi programlar yapıyor ve haber7.com'da yazmaya devam ediyor. Mehmet Acet ayrıca çeşitli haber kanallarına yorumcu olarak konul olmaktadır.

Mehmet Acet evli mi?

İyi derecede İngilizce bilen Mehmet Acet evli ve iki çocuk babasıdır.

Mehmet Acet Meltem Acet akraba mı?

Vatandaşlar, Mehmet Acet Habertürk Spikeri Meltem Acet'in nesi oluyor? eşi mi? akrabası mı? gibi soruların yanıtlarını araştırmaktadır. Bilindiği kadarıyla Mehmet Acet ile Meltem Acet'in bir akrabalığı bulunmamaktadır.

- Sitemizde yer alan diğer ÜlkeTV-Kanal7 ekran yüzlerini görmek için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski