Prof. Dr. Şener Üşümezsoy kimdir? kaç yaşında? nereli?

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy kimdir? kaç yaşında? aslen nereli? ne mezunu? nereden mezun? mesleği ne? özgeçmişi, biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Prof Dr Şener Üşümezsoy

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy kimdir? kaç yaşında? aslen nereli? ne mezunu? nereden mezun? mesleği ne? özgeçmişi, biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


Beyaz Tv'de Türker Akıncı'nın sunduğu Ne Var Ne Yok programında, İstanbul Depremi ile ilgili yaptığı çarpıcı açıklamalarla gündem olan Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'un hayatı hakkında merak edilenler..

Şener Üşümezsoy, Kahramanmaraş'taki iki büyük depremi değerlendirirken İstanbul depremine ilişkin, İstanbul'un deprem açısından Türkiye'deki en sakin yer olduğunu belirtti.



Prof Şener Üşümezsoy ne dedi?


PROF. DR. ŞENER ÜŞÜMEZSOY KAÇ YAŞINDA?

Şener Üşümezsoy 1950 yılında İstanbul Üsküdar'da dünyaya gelmiştir. Kırım'dan gelen Tatar bir ailenin çocuğudur. 1964-1969 yıllarında Pertevniyal Lisesi'nde mezun olmuştur. İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünü bitirmiş, aynı üniversitede yüksek lisans ve doktorasını tamamlamıştır.

1991 yılında profesör oldu. Almanya'da bir üniversitede de öğretim görevlisi olarak çalıştı. Bir dönem MTA'da çalıştı. İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği bölümünde öğretim üyeliği yaptı.


Şener Üşümezsoy, Deprem konusundaki çalışmalarıyla tanındı. Özellikle 17 Ağustos 1999. İstanbul depreminin ardından deprem konusunda halkı doğru bilgilendirmek için mücadele verdi. Öngörülerinin tümü doğru çıktı.

İstanbul Depremi ve Türkiye'deki deprem kuşakları üzerine yayınlanmış pek çok bilimsel makalesi ve üç kitabı yayınlanmıştır: "17 Ağustos Sonrası Marmara’da Deprem Riski", "Vatandaş için Deprem Rehberi", "İstanbul Depremi"

Ekonomi, tarih ve strateji üzerine siyasi ve ideolojik incelemelerde bulundu, bu konularda pek çok kitabı bulunmaktadır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski