Gazeteci Korcan Karar kimdir? kaç yaşında? aslen nereli? eşi kim?

Sözcü Tv Ana haber Sunucusu Korcan Karar kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? çocuğu var mı? hastalığı ne? hayat hikayesi? özgeçmişi, biyografisi ve hayatı.
Korcan Karar

Sözcü Tv Ana Haber Sunucusu Korcan Karar kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? çocuğu var mı? hastalığı ne? hayat hikayesi? özgeçmişi, biyografisi ve hayatı.


KORCAN KARAR KAÇ YAŞINDA?

Korcan Karar, 1 Ocak 1962 tarihinde İzmir'in Göztepe semtinde ailesinin tek çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Roma Santa Cecilia Konservatuvarı'nda viyolonsel eğitimi almıştır. Gazeteciliğe 1981 yılında İzmir'de Yeni Asır Gazetesinde İtalya ve Roma muhabiri olarak başlamıştır.

1985 yılında Sabah gazetesinin kuruluşuyla beraber İstanbul Haber Merkezi'nde foto muhabiri - muhabir olarak çalışmaya devam etmiştir. 1993 yılında Show TV'de Turunç Hattı programını sunmuştur. 1994 yılında yine Show TV'de Şok programını sunmuştur.


Bosna Belgeseli, Bosna'nın Son 365 Günü ve Ölüm Kampları adlı haber belgesellerini hazırlayıp sunmuştur. atv'de bir mizah programı Şok'u hazırlamış, Mart 2001'de atv'de Haber Yayın Koordinatörlüğü görevine getirilmiştir. Temmuz 2005'te atv'de Ana Haber Bülteni'ni "anchorman" olarak sunmaya başlamıştır.

2006 yılında İtalya Cumhurbaşkanı Carlo Azeglio Ciampi tarafından "Grande Cavaliere" onur nişanıyla ödüllendirilmiştir. Ocak 2008'de Show TV'ye transfer olmuş, Ali Kırca ile beraber çalışmıştır. 6 Mayıs 2011'de İstanbul'un Ortaköy semtinde Esma Sultan Yalısı'nda 30. Yıl Fotoğraf Sergisi olan "Bugünlerin Habercisi Dün" isimli sergide 100 kareden oluşan fotoğraflarla katılmıştır.

2012 yılında Skytürk 360'ta 50 Dakika ve 50+50 Dakika programını ve 360'ta Ana Haber Bülteni'ni sunmuştur. 2014 yılında Yılmaz Özdil ile ilgili haberlerde tek taraflı davranılarak Yılmaz Özdil'in açıklamalarına yer verilmemesi nedeniyle 360'tan istifa etmiştir. Daha sonra YouTube'de bulunan BuTV'de programlar yapmıştır.


Ayak Parmakları kesildi!

Gazeteci Uğur Dündar, köşe yazısında Karar'ın kangren olduğunu duyurmuştu. Dündar yazısında, Korcan Karar'ın şekerinin yükseldiğini, ayak parmağında kangren olduğunu ve kesilmek zorunda kaldığını açıklamıştı.

Korcan Karar yaptığı açıklamada, "Birkaç saat daha geç kalsaydım bacağımı da kaybedebilirdim" dedi. Ameliyatın ardından sağlığına kavuşan Karar, yeniden yürümeye başladı.

Ünlü Gazeteci yaşantısını İzmir Alaçatı'da sürdürmektedir.

Korcan Karar, 1 Mart 2023 tarihinde yayına başlayan Sözcü TV'de ana haber bültenini sunmaktadır.

Korcan Karar kiminle evli?

Korcan Karar, 9 Eylül 2009'da Berna Özkan'la evlendi. Çift 2012 yılında boşandı.

- Sitemizde biyografisi yer alan diğer SözcüTV ekran yüzlerini görmek için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski