Uğur İbrahim Altay kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

Uğur İbrahim Altay kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? mesleği ne? özgeçmişi, biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi. Konya Belediye Başkanı kim? hangi partiden?
Uğur İbrahim Altay

Uğur İbrahim Altay kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? mesleği ne? özgeçmişi, biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi. Konya Belediye Başkanı kim? hangi partiden?


Ülkemizde yaşanan Kahramanmaraş depreminin ardından bölgedeki yoğun özverili çalışmalarıyla adından söz ettiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın hayatı hakkında merak edilenler..

UĞUR İBRAHİM ALTAY KİMDİR?

Uğur İbrahim Altay 5 Aralık 1974 tarihinde Konya'da dünyaya gelmiştir. İlköğrenimi 1985 yılında Selçuk İlkokulu'nda, ortaöğrenimini 1988 yılında Mevlana Ortaokulu'nda ve lise öğrenimini ise 1991 yılında Konya Gazi Lisesi'nde tamamlamıştır.

1997 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünü bitirmiş, Üniversite öğrenimini tamamladıktan sonra 1 yıl boyunca proje mühendisi olarak görev yapmıştır. 1999 yılında yedek subay olarak Şırnak'ta askerlik görevini yerine getirmiştir.



2004 ve 2008 yılları arasında TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkan Yardımcılığı yapmış, 2008 yılında ise TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanlığı'na seçilmiştir.

29 Mart 2009 mahalli seçimlerinde AK Parti'den Selçuklu Belediye Başkanlığı görevine seçilmiş, 30 Mart 2014 mahalli seçimleriyle aynı partiden 2. kez Selçuklu Belediye Başkanlığı görevine seçilmiştir. Tahir Akyürek'in milletvekili seçilmesinden dolayı Konya Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından 3 Mayıs 2018'de Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine getirilmiştir.

Başkan Uğur İbrahim Altay, 31 Mart 2019 seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi ve Cumhur İttifakı adayı olarak Konya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildi. Halen bu görevini sürdürmektedir.

Uğur İbrahim Altay kiminle evli?

Başkan Uğur İbrahim Altay, Ayşe Altay hanımefendi ile evli olup, çiftin 3 çocukları vardır.

Uğur İbrahim Altay, Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinin yanı sıra,
  • Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (United Cities And Local Governments-UCLG) Başkanı
  • Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı
  • Tarihi Şehirler Birliği (League of Historical Cities-LHC) Başkan Yardımcısı
  • İslam Başkentleri ve Şehirleri Birliği (Organization of Islamic Capitals and Cities-OICC) Yönetim Kurulu Üyesi
  • Anadolu Medeniyetleri Belediyeler Birliği Başkanı
  • Konya Belediyeler Birliği Başkanı
görevlerini yürütmektedir.

- Sitemizde bulunan diğer Belediye Başkanlarını görmek için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski