Seda Sarıbaş kimdir? kaç yaşında? aslen nereli? eşi kim?

Seda Sarıbaş kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? evli mi? kiminle evli? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Seda Sarıbaş

Seda Sarıbaş kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? evli mi? kiminle evli? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


Eski Türkiye Güzeli, Ak Parti Aydın Milletvekili Seda Sarıbaş'ın hayatı hakkında merak edilenler..

SEDA SARIBAŞ NERELİ?

Seda Sarıbaş, 8 Ocak 1984 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Baba tarafından aslen Adana'lı, Anne tarafından ise Trabzon'lu olup doğma büyüme İstanbul'ludur. 2006 yılında Aydın'a yerleşmiştir. Annesinin adı Nurten, Babasının adı İbrahim'dir.

Eski Türkiye Güzeli Ak Parti Milletvekili Seda Sarıbaş
Eski Türkiye Güzeli Ak Parti Milletvekili Seda Sarıbaş

İlk, Orta ve Lise öğrenimini İstanbul'da, Yüksek Öğrenimini Gazi Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun olarak tamamlamış ardından Anadolu Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler Bölümü'nü bitirmiştir. Daha sonra yine aynı Üniversitede, Adalet Bölümünü bitirmiştir.

Yüksek Lisansını Adnan Menderes Üniversitesi, Sosyoloji ve Siyaset Bilimi üzerine tamamlamış, Boğaziçi Üniversitesi'nde yönetim ve işletme üzerine eğitim almıştır. Seda Sarıbaş, 2006 yılında gerçekleştirilen Miss Turkey Güzellik yarışmasında Türkiye Güzeli seçilmiştir.


İş hayatına Aydın ilinde bulunan Akaryakıt ve Enerji sektöründe faaliyet gösteren aile şirketinde üst düzey yönetici olarak devam etmektedir. Siyasi hayatına Ak Parti'de başlayan Sarıbaş, 2014-2018 yılları arasında Ak Parti Didim Belediye Meclis üyeliği ve Aydın Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği görevlerinde bulunmuştur. 2015 yılında Ak Parti Aydın Kadın Kolları İl Başkan Yardımcısı, 2016-2018 yılları arasında Ak Parti Aydın İl Kadın Kolları Başkanı olarak görev yaptı. Ak Parti 7.Olağan Kongresinde Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmiştir.

Seda Sarıbaş, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde, Ak Parti tarafından Aydın'da aday gösterilmiş ve 28. Dönem AK Parti Aydın Milletvekili olarak meclise girmiştir.

Seda Sarıbaş'ın eşi Sedat Sarıbaş ve Çocukları
Seda Sarıbaş'ın eşi Sedat Sarıbaş ve Çocukları

Seda Sarıbaş eşi kim?

İyi düzeyde İngilizce bilen Seda Sarıbaş, Sedat Sarıbaş ile evli olup, çiftin üç çocukları vardır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski