İstanbul Valisi Davut Gül kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

İstanbul Valisi Davut Gül kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Vali Davut Gül

İstanbul Valisi Davut Gül kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


Yeni İstanbul Valisi Davut Gül'ün hayatı hakkında merak edilenler..


DAVUT GÜL NERELİ?

Vali Davut Gül, 1974 yılında Erzurum'un Horasan ilçesinde dünyaya gelmiştir. İlk ve ortaokulu Horasan'da, liseyi ise Kadıköy Mehmet Beyazıt Lisesi'nde bitirmiştir. Yakın Doğu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezundur.

Görev Yaptığı Yerler

2000 yılında Gaziantep'te kaymakam adayı olarak mesleğe başlamıştır. Muğla-Kavaklıdere ve İzmir-Kemalpaşa ilçelerinde kaymakam vekilliği, İngiltere'de yurt dışı stajı, Anadolu Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde yüksek lisans yaptıktan sonra asaleten Kırklareli-Kofçaz kaymakamı olarak atanmıştır.

2003-2005 yılları arasında Şirvan kaymakamlığı, 2005-2006 yılları arasında Karaman Vali Yardımcılığı, 2006-2009 yılları arasında Gürün Kaymakamı olarak görev yapmıştır. 2009 yılında Türk İdareciler Derneği tarafından "Yılın Kaymakamı" seçilerek Şehit Kaymakam Ersin Ateş Ödülü'nü kazanmıştır.


Gördes ve Şarkışla kaymakamlıklarının ardından 2015 yılında İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı'na atanmıştır. 1 Haziran 2016 tarihinde Sivas Valisi olarak atanmıştır. 27 Ekim 2018 tarihinde Gaziantep Valiliği görevine atanmıştır.

Son olarak İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın İçişleri Bakanlığı'na atanmasıyla birlikte 5 Haziran 2023 tarihinde İstanbul Valisi olarak atanmıştır. Davut Gül halen İstanbul Valisidir.

İngilizce bilen Gül, evli ve iki çocuk babasıdır.

İstanbul Valisi Davut Gül'ün 15 Temmuz'da yaptığı konuşma



- Sitemizde biyografisi yer alan diğer Valiler'in biyografileri için tıklayın.. Ayrıca halen Türkiye'de görevli tüm Valiler'in isim listesi için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski