el Gafur esmasının anlamı, zikir sayısı, faydaları ve faziletleri

el Gafur esmasının anlamı nedir? el Gaffar ne demek, zikri faydaları fazileti nelerdir? ebced değeri, zikir adedi ve günü, ne için ve ne zaman okunur? Ya Gafur esması kaç defa çekilmeli?
el gafur esması

el Gafur esmasının anlamı nedir? el Gaffar ne demek, zikri faydaları fazileti nelerdir? ebced değeri, zikir adedi ve günü, ne için ve ne zaman okunur? Ya Gafur esması kaç defa çekilmeli?


Allah'ın 99 ism-i şerifi, yani Esma-ül Hüsnası'ndan biri olan el gafur ne demek, anlamı, ya gafur zikri faydaları, faziletleri nelerdir? el gafur Ebced değeri, zikir sayısı ve günü


El Gafur esmasının anlamı

El-Gaffar (c.c) : Kulların günahlarını, hatalarını ve kusurlarını çokça bağışlayan, bağışlamaktan bıkmayan, usanmayan, affı ve bağışlaması sonsuz olan.

el Gafur Arapça Yazılışı: اَلغَفُورُ


el Gafur Esması Ebced Değeri ve Zikir Saati, Zikir günü

  • Ebced değeri ve zikir sayısı: 1286
  • Zikir günü: Pazar
  • Zikir saati: Güneş

Gaffar esmasının Özellikleri, Faziletleri ve Faydaları:

  • Hapse düşen bir kimse, bu ismin himayesine girer ve usulune göre belirtilen miktarda okumaya devam ederse, hapishaneden çıkmasına bir vesile olur.
  • Maddi sıkıntılar içinde olan ve ipotek altında bulunan kimse, bu tertibe göre okumaya devam ederse, Allah (c.c), o kimseyi gayb hazinesinden varlığa ve servete boğar.
  • Günahlarımızın bağışlanması ve affedilmesini dilemek için bu simin zikrini saat şartı ve adet sınırı olmadan zikredebilirler. Bu ismi vird edinip okumaya devam eden kimseler umulur ki Cenabı Hak, rahmeti ve mağfiretiyle bağışlar. Lütuf ve ihsanlarıyla memnun eder.
  • Bütün öfkeli, hiddetli ve şiddetli kimselerin zararlarından kurtulmak ve korunmak için bu ismin virdiyle Allah’a sığınırlar, korktuğu şeylerden korunur, umutlarına ulaşırlar.
  • Birbirlerine dargın olan karı-koca, amir-memur, müşteri-patron, kardeşler veya arkadaşlar, gelin-kaynana, veya herhangi bir kimseyi barıştırmak için vekfi yapılıp etrafına dargınların ismi yazılarak suya atılır. Üzerine (1286) defa okunursa ve taraflara içirilirse veya bir kağıda yazılıp yine üzerine aynı miktarda "YA GAFUR" okunduktan sonra herhangi birinin üzerinde taşınması sağlanırsa kısa zamanda aralarındaki buzlar erir ve barışırlar.
  • Ateşli hastalıklarda ve humma (kızamık) için yazılıp fayda verdiğine dair havas kitaplarında tecrübe edildiği kayıtlı bilgiler var.
  • Ölüm halinde olan ve dili tutulup kelime-i tevhit veya kelime-i şahadet okuyamayan kimseye Seyyidü'l-İstiğfar yazılıp, suda silinerek içirilirse, biiznillah dili çözülür ve kolay ve imanla ölmesine vesile olur.
  • Cuma günü namaza yarım saat kala saladan sonra 1009 defa okumayanın mağfiret edilmesine vesile olur. Bir kağıda yazılıp su ile silinerek içilmesinin, bir takım rahatsızlıklara ve hastalıklar için iyi geldiği, ağrı ve sızıların kesilmesinde etkili olduğu söylenmektedir.
  • Bir kağıda yazılıp su ile silinerek içilmesinin, bir takım rahatsızlıklara ve hastalıklar için iyi geldiği, ağrı ve sızıların kesilmesinde etkili olduğu söylenmektedir.

- Sitemizde bulunan diğer esma-ül hüsna anlamları listesi için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski