Arda Güler kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? hayat hikayesi.

Futbolcu Arda Güler kimdir? aslen nereli, kaç yaşında? boyu kaç? kilosu, evli mi? eşi kim? sevgilisi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Arda Güler

Futbolcu Arda Güler kimdir? aslen nereli, kaç yaşında? boyu kaç? kilosu, evli mi? eşi kim? sevgilisi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


Dünyanın en büyük futbol kulüplerinden biri olan İspanyol devi Real Madrid'e 30 milyon euro bedelle transfer olarak göğsümüzü kabartan, milli futbolcumuz Arda Güler'in hayatı hakkında merak edilenler.


Fenerbahçe'de gösterdiği müthiş performansla dikkatleri üzerine çeken Arda Güler önümüzdeki sezon Real Madrid'de forma giyecek. Peki Arda Güler kimdir? İşte tüm merak edilenler.


ARDA GÜLER KİMDİR?

Arda Güler, 25 Şubat 2005 tarihinde Ankara'nın Altındağ ilçesinde hayata gözlerini açmıştır. Henüz 9 yaşındayken Ankara'nın köklü takımlarından Gençlerbirliği altyapısında futbola başlamıştır.


Arda Güler'in boyu, kilosu ve burcu ne?

Yıldız Futbolcu Arda Güler, 1.76 m. boyunda, 68 kilo ağırlığında ve Balık burcudur.



Gençlerbirliği Futbol Okulu'nda henüz 13 yaşındayken üstün yetenekleriyle dikkat çeken Arda, burada birçok lig maçında top toplayıcılık yapmıştır. İlk kez Osmanlıspor-Gençlerbirliği U14 maçında başka bir futbolcuyu izlemek için tribünde yer alan Serhat Pekmezci tarafından fark edilmiş ve maçtan sonra Pekmezci tarafından Fenerbahçe sportif direktörü Damien Comolli ve Başkan Ali Koç'a Arda'nın görüntülerinden oluşan bir dosya sunulmuştur.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Murat Cavcav ile temas kurarak transferin son günü olan 20 Şubat 2019 tarihinde 150 bin liralık bir bonservis ücreti ve bir miktar sonraki satış payıyla Arda Güler Fenerbahçe'ye transfer olmuş ve kısa süre sonra ailesiyle birlikte İstanbul'a taşınan Arda Güler kulübün genç takımında oynamaya başlamıştır.

— Dinamo Kiev maçı sonrası Gazetta+'da atılan başlık: "Uno così una volta ogni 100 anni." "Onun Gibisi 100 Yılda Bir Gelir. 2005 doğumlu Arda, Türkiye'de çoktan bir yıldız. Instagram'da 1M'dan fazla takipçisi var. TV'de tüm programlar ondan bahsediyor."

Fenerbahçe A takımıyla toplam 51 maça çıkan Arda Güler, Fenerbahçe'de toplam 9 gol atmıştır. Burada gösterdiği performansla Milli takıma çağrılan Arda Güler, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri kapsamında 19 Haziran 2023'te Samsun 19 Mayıs Stadyumunda oynanan Türkiye-Galler maçında milli formayla ilk golünü atmıştır.


Dünyanın en büyük kulüplerinin de ilgisini çekmeyi başaran Arda Güler 6 Temmuz 2023 tarihinde toplam 30 milyon Euro bedel ile Real Madrid'e transfer olmuştur.

Real Madrid Kulübünün sitesinden yapılan açıklamada; "Arda Güler, Real Madrid'in yeni oyuncusu. Kulübümüz dünyanın en çok gelecek vaat eden genç oyuncularından birini kadrosuna kattı" ifadesi kullanıldı.

Arda Güler'in 7 Temmuz Cuma günü Ciudad Real Madrid'de imza töreni yapıldı ve 18 yaşındaki Arda Güler, Real Madrid'e 6 yıllık imzayı attı. Genç yıldız Türk futbolu adına bir ilki gerçekleştirerek Türkiye'den direkt olarak Real Madrid'e giden ilk Türk oyuncu oldu.

İmza töreninde konuşan Arda Güler,
" Bugün benim hayatımın en özel günü. Bugüne kadar gelmemde katkısı olan herkese teşekkür ederim. Bugün beni destekleyen herkese çok teşekkür ederim. Ben de bu kulübün bir efsanesi olmak istiyorum. Burada olmak benim için çok büyük gurur. Herkese çok teşekkür ederim." dedi. Arda Güler, Real Madrid'de 24 numaralı formayı giyecek.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski